Asus ZenFone 2 İçin Android 6.0 Güncellemesi Geldi

Yazı İçinde Bulabileceğiniz Bilgiler Neler?

Uzunca bir süredir Asus ZenFone 2 kullanıcılarının beklediği Android 6.0.1 Marshmallow Güncellemesi nihayet OTA (Şebeke)  üzerinden dağıtılmaya başlandı.

Önceki günlerde Asus ZenFone 2 Laser ve Asus ZenFone 2 Max modelleri için indirilebilir hale gelen Android 6.0 Güncellemesi nihayet Zenfone 2 ZE551ML ve ZenFone 2 ZE550ML modelleri içinde indirilebilir hale geldi.

OTA yani Şebeke Üzerinden indirilebilir hale getirilen güncelleme 1.1 GB büyüklüğünde ve tabi ki sadece Wi-Fi üzerinden indirilmesi hem Asus hem de tarafımızdan öneriliyor.

Güncellemenin kurulması için Min. 2 GB oranında bir Boş Depolama Alanına sahip olmanın yanında en az %75 oranında da bir Batarya Doluluk Oranına sahip olmanız Asus tarafından yapılan öneriler arasında.

 

Asus ZenFone 2 Türkiye Lansmanı

Güncelleme Öncesinde Dikkat Edilecek Detay

Eğer ZenFone 2 sahibi iseniz ve Micro SD Kart üzerine Uygulama Taşıma İşlemi yaptıysanız dikkat etmeniz gereken bir konu var.

Gelen güncelleme ile Micro SD Kart üzerine Uygulama Taşıma imkânı sunan APP2SD Uygulaması devre dışı kalıyor.

Bu durumda da Micro SD Kart üzerindeki uygulamalar Kullanım Dışı Kalmış olacak.

Bu durumda sorun yaşamamak adına Güncelleme Öncesinde Hafıza Kartında bulunan Uygulamaları geri taşımanız gerekecek.

 

Asus ZenFone 2 Android 6.0 Güncellemesi
Asus ZenFone 2 Android 6.0 Güncellemesi

 

Asus ZenFone 2 Güncellemesi Neler Getiriyor?

Gelişmiş dosya izinleri sunan, Doze Mod adı verilen yapı ile daha az batarya tüketimi sözü veren, Güvenlik konusunda çeşitli geliştirmeler yaşatan Android 6.0 Güncellemesi sistem hatalarının giderilmesi ve performans artışını da beraberinde getirecek.

Android 6.0 Marshmallow güncellemesi sonrasında firması tarafından telefonlarda Ön Yüklü olarak sunulan E-posta, Takvim, Mesajlaşma gibi birçok uygulama sistemden kaldırılacak.

Bunların yerine Google firmasının zaten cihazlarda Ön Yüklü olarak sunduğu Gmail, Google Takvim ve Google Messenger uygulamaları kullanılmaya başlanacak.

 

Asus ZenFone 2 Android 6.0
Asus ZenFone 2 Android 6.0

 

Asus ZenFone 2 Güncelleme Kontrolü

Asus ZenFone 2 modelinizin Güncelleme Kontrolünü yapmak için AYARLAR >> HAKKINDA >> SİSTEM GÜNCELLEMESİ yolunu kullanabilirsiniz.

Eğer henüz bir güncelleme görünmüyorsa birkaç saat sonrasında ya da ertesi gün yeniden deneyebilirsiniz.

Güncelleme Kademeli Olarak gönderiliyor olacaktır.

Güncellemeyi FOTA üzerinden yapmak isteyen kullanıcılar ise siteden indirme işlemini yapabilirler. Ancak dikkat edilmesi gereken BETA SÜRÜM olarak yayınlanan güncellemenin yüklenmemesi olacaktır.

 

Asus ZenFone 2 Serisi
Asus ZenFone 2 Serisi

 

Beta Sürümü Birçok Kullanıcıyı Sıkıntıya Soktu

Günlerdir ZenFone 2 Facebook Sayfalarında dolaşan Güncelleme haberleri aslında Asus tarafından Beta Tester adını verdiği Beta Kullanıcılar için dağıtılan güncellemelerdi.

Bunun bir anda Sosyal Medyada dağıtılmaya ve paylaşılmaya başlanması birçok kullanıcının daha Stabil Hale Gelmemiş Android 6.0 Marshmallow Güncellemesini telefonlarına yüklemelerine sebep oldu.

Asus cephesi bu konuda açıklama yapmaya zaman bulamasa da bazı kullanıcıların Güncelleme Sonrasında sorunlar yaşadıkları gelen haberler arasında.

Zaten Beta Tester olmak bu sıkıntıları yaşamayı göze almak demek olduğu için Asus Türkiye ve Asus Genel Merkezinin bu konuda yapacağı pek fazla bir şey de kalmamış durumda.

Asus ZenFone 2 İçin Android 6.0 Güncellemesi Geldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir