Asus ZenFone 2 Serisi İçin Android 6.0 Güncellemesi Başladı

Asus ZenFone 2 serisi modeller için Asus firması tarafından Android 6.0 Marshmallow Güncellemesi cihazlara gönderilmeye başlandı.

Daha önceki güncellemelerde olduğu gibi FOTA (Bilgisayar Üzerinden) yerine direkt olarak OTA (Şebeke) üzerinden gönderilmeye başlanılan güncelleme için seçilen model ise biraz kafaları karıştırmış durumda.

Çünkü Asus firması pazardaki Tepe Modeli olan ZenFone 2 serisi yerine bir alt seri olan ZenFone 2 Laser serisine güncelleme göndermeye başlamış durumda.

 

Asu ZenFone 2
Asu ZenFone 2

 

Neden Laser Serisi Tercih Edildi

Tabi ki bu konuda şu aşamada Net Bilgi yok.

Ancak gelen bazı haberlere göre Asus ZenFone 2 serisinde kullanılan Intel İşlemcilerin güncelleme karşısındaki tepkilerine göre biraz daha yavaş bir güncelleme takvimi çıkmış durumda.

Asus ZenFone Laser serisinde ise kullanılan SnapDragon İşlemci Ailesi sebebiyle Güncellemeler daha hızlı bir şekilde son kullanıcıya ulaştırılmış durumda.

İkinci bir tahmin ise 30 Mayıs 2016 tarihinde bir etkinlik yapacak olan Asus firmasının bu tarihte Asus ZenFone 3 serisini, Asus ZenFone X serisini, Android 6.0 Güncellemesini ve Geliştirilmiş ZenUI Ara Yüzünü duyurması yönünde.

Özellikle ikinci tahmin pek de yabana atılır cinsten değil.

 

Asus ZenFone 2
Asus ZenFone 2

 

Asus ZenFone Selfie Serisine de Güncelleme Yolda

Laser serisi için başlatılan güncelleme sonrasında şuan Türkiye Pazarında da satışı yapılan ZenFone Selfie ve ZenFone Max modelleri için de bir beklentinin oluşmasına sebep olmuş durumda.

Henüz ne Asus ne de Asus Türkiye tarafından bu konuda net bir açıklama yapılmamış durumda.

Ancak tahminlerimize göre Mayıs – haziran ayları için de Tüm Asus Akıllı Telefonlara güncelleme gönderilecek ve tüm modellerin Android 6.0 Marshmallow kullanıyor olmaları sağlanmış olacak.

Tabi ki bu modellere Asus ZenFone 4, ZenFone 5, ve ZenFone 6 modelleri dâhil değil.

 

Asus ZenFone 2 Lansman,
Asus ZenFone 2 Lansman,

 

Asus Bu Sene Çok Yavaş İlerliyor

Pazara ilk çıktığında ortalığı kasıp kavuran ve Fiyat & Performans ürünü olarak ciddi satışlar yapan firma özellikle Asus ZenFone 2 modelinde kullandığı 4 GB Ram Bellek ile pazarda bir anda bende varım demişti.

Ancak 2016 yılı firma için ciddi anlamda sıkıntılı başladı.

Modellerinde baş göstermeye başlayan Kronik Sorunlar sebebiyle kullanıcılardan ciddi geri dönüşler almaya başlayan firma bütün firmaların Amiral Gemileri pazara çıktıktan sonra 2016 serisini duyurma yoluna gitti.

Bakalım Asus ZenFone serisi için nasıl bir dönem başlayacak ve Asus firması bu seriyi ayakta tutmak için neler yapacak.

Asus ZenFone 2 Serisi İçin Android 6.0 Güncellemesi Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir