BlackBerry Yeni Dönemde Akıllı Telefon Üretimine TCL İle Devam Edecek

Android İşletim Sistemine geçiş yaparak oldukça radikal bir karar alan BlackBerry firması şimdi de üretim noktasında Çinli Elektronik Devi TCL ile üretim ortaklığı kurmuş durumda.

Eylül 2016’da Akıllı Telefon Pazarından çekileceğinin sinyallerini veren firma Ekim 2016’da ise TCL firması ile birlikte DTEK50 ve DTEK 60 adını verdiği iki modeli pazara sürmüştü.

Bu ürünler ülkemizde satışa çıkmasa da BlackBerry firması ile TCL firması sanırım karşılıklı olarak bir iş anlaşması yapmışlar bile. Bundan sonraki süreçte Akıllı Telefon Üretimi noktasında ikilinin beraber hareket edeceği ortaya çıktı.

 

Üretim Süreci TCL’den, Yazılım Süreci BlackBerry’den

Yapılan anlaşmanın detayları net olarak belli olmasa da Tasarım, Donanım ve Üretim süreçleri TCL firması tarafından hazırlanacak ve tamamlanacak.

Güvenlik Yazılımları, Özelleştirmeler, Teknik Servis konuları ise BlackBerry firması tarafından yönetilecek.

Bu sayede daha çok Yazılım alanında kendisini ön plana çıkarmış olan BlackBerry firması bu alandaki süreci talip ederken TCL firması da cihazın tüm teknik işlemlerini takip edecek.

 

İlk Hedef Asya ve Uzak Doğu

BlackBerry firmasının bu ortaklık sistemine geçmesi ile üretilen ürünlerin ilk olarak TCL firmasının ana pazarı olan Uzak Doğu ve Asya ülkelerine satılması planlanıyor.

Tabi ki bu süreçte BB firmasının kendi anavatanı olan Kanada’da da ürünlerin satılması muhtemel. Çünkü halen bu firmanın ayakta kalmasını Kanada’lı tüketiciler sağlıyor bir anlamda.

Kısa vadede ise BlackBerry markasının Avrupa’ya yeniden giriş yapması beklenmiyor. Bu sebeple de biraz daha Avrupai olan Türkiye’de de ürünlerin kısa vadede satışı olmayacak gibi görünüyor.

Zaten ülkemizde satışa çıkan önceki BlackBerry modelleri de Fiyat Skalasının çok yüksek olmasından dolayı pek ilgi görmemiş, satış rakamları istenildiği gibi gitmemişti.

 

BlackBerry Var Olma Savaşı Veriyor

Akıllı Telefon Pazarının henüz gelişmediği dönemlerde İş Dünyasının vazgeçilmezleri arasında yer alan BlackBerry firması süreci ne yazık ki iyi takip edemeyince Nokia firması gibi zorlu bir döneme girdi.

Android İşletim Sisteminin pazara yayılmaya başlaması, IOS İşletim Sisteminin kendi kullanıcı kitlesini edinmesi özellikle BlackBerry OS gibi, Symbian gibi, Windows Mobile gibi işletim sistemlerini de oldukça zorlu bir sürece sokmuştu.

Bu süreçten Nokia satışını açıklayarak çıktı, şimdi yeniden pazara Android İşletim Sistemi ile dönmeyi planlıyor. Microsoft ise varlık ve yokluk arasında birşeyler yapıyor, BlackBerry firması ise önce kendi işletim sistemini güncelledi, yine olmayınca komple Android İşletim Sistemine geçiş yaptı.

Bakalım 2017 yılında BlackBerry ve Nokia firmaları pazara nasıl bir Geri Dönüş Hikayesi sunacaklar. Apple ve Samsung gibi büyük rakipleri karşısında nasıl bir varlık savaşına girecekler.

BlackBerry Yeni Dönemde Akıllı Telefon Üretimine TCL İle Devam Edecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 Yorum

  1. Telefonum A8 suya düştü pirinçe koyduk şarj alıyor ama açılmıyor ne yapmamız lazım

  2. A8 kullanıcısıyım.Bataryası bozuldu ama bataryayı değişirken ekranın kırılma payida var.o riski göze alamıyorum

    • Servis noktaları ile görüşün derim. Daha önce bu işi yapmadıysanız cihaza zarar verme ihtimaliniz oldukça yüksek