Dünyanın En İnce Akıllı Telefonu Unvanı Vivo X3 Modeline Geçiyor

Huawei Ascend P6 modelinde olan Dünyanın En İnce Akıllı Telefonu unvanı yine bir Çin ürünü olan Vivo X3 modeline geçiyor. Vivo firması resmi olarak X3 modelini duyurarak pazardaki rekabette bende varım dedi.

MediaTek firması tarafından üretilmekte olan MT6589T serisi 1,5 Ghz’lik Dört Çekirdekli bir işlemci ailesi kullanan modelde 357 MHz hızında çalışan PowerVR SGX 544 GPU modeli tercih edilmiş.

5,75 mm kalınlığında olması sebebiyle Dünyanın En İnce Akıllı Telefonu olmayı başaran Vivo X3 modeli bu inceliğin içerisine çok fazla donanımsal özellik sığdıramayacak gibi görünüyor olsa da pazarda Üst Seviye modeller ile yarışabilecek bir ürün ortaya çıkmış durumda.

5 inçlik IPS ekranda 720p çözünürlüklü bir ekran tercih edilen modelde 8MP çözünürlükte arka kamera f/2.2 diyafram aralığına sahip ve HDR destekli.  Ön kamera ise 5MP çözünürlükte. 1GB RAM, 16GB depolama kapasitesi, 2000mAh batarya, Android 4.2.2 işletim sistemi şeklinde modelin diğer özellikleri mevcut.

Dünyanın En İnce Akıllı Telefonu Unvanı Vivo X3 Modeline Geçiyor
Dünyanın En İnce Akıllı Telefonu Unvanı Vivo X3 Modeline Geçiyor

Modelde el hareketleri ile telefonu yönetmenizi sağlayan bir kızılötesi sensör yer alıyor. Ayrıca ses tecrübesini en yüksek seviyeye çıkarmak amacıyla ESS firmasından ES9018 DAC ses yongası da modele eklenmiş. 1 Eylül’de Çin’de satışa çıkacak olan Vivo X3 modeli 408$ seviyesinde. Modelin mavi renkli versiyonu 5.75mm kalınlıkta iken, beyaz renkli versiyonu ise 5.95mm kalınlıkta.

Ülkemizde satışa çıkmasını beklemediğimiz Vivo X3 modeli şu aşamada başka rakip çıkana kadar Dünyanın En İnce Telefonu olma özelliğini elinde tutacak gibi görünüyor. Huawei Ascend P6 modeli ise şimdilik bu unvanı elinden kaçırdı ama gelecek yeni modellerde bu unvan yeniden Huawei firmasına dönebilir.

 

Dünyanın En İnce Akıllı Telefonu Unvanı Vivo X3 Modeline Geçiyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir