Facebook Artık Kullanıcılarına da Paza Kazandıracak

Yazı İçinde Bulabileceğiniz Bilgiler Neler?

Sosyal Medya Devi Facebook son dönemde sistemsel olarak bazı değişikliklere gitmeye başladı. Bu değişikliklerden birisi de İçerik Üreticilerine %55 Reklam Payı vermeyi hedeflediği “Reklam Ortaklığı” sistemi olacak.

Video Üreticileri özellikle Youtube üzerinden içeriklerini geniş kitlelere ulaştırıp buradan gelen reklam gelirleri ile İçerik Üretimine daha fazla motive olabiliyorlar.

Ayrıca çıkan Yeni İçerikler direkt olarak Youtube üzerinden yayına alınarak Özgün ve İlgi Çekici videolar bu sistem üzerinden dağıtılıyor.

 

Facebook Video Alanında da İlklerde Olmak İstiyor

Bunu fark eden Facebook bu noktada İçerik Üreten firmalara artık Reklam Geliri sunmaya başlayacak.

İlk etapta Yayıncı Partner olarak Funny or Die, Fox Sports, Hearst ve NBA’i tercih eden Facebook firması Beta aşamasını geçtikten sonra Tüm İçerik Üreticileri için Kazanç Kapısını aralayacak.

 

İçerik Üreticilerine %55 Kar Payı

Reklam gelirlerinin %55’lik kısmını İçerik Üreticilere ayıracak olan Facebook firması kalan %45’lik bölümü ise kendisine alacak.

Tabi buradaki reklam gelirlerinden kastımız Video İçerisinde yayınlanacak olan reklam gelirleri. Yani Facebook size tüm sayfanın reklam gelirini sunmayacak.

Reklam sistemi ise temel olarak şu şekilde işleyecek.

Mobil kullanıcılar genel akış içinde yer alacak videolara “Otomatik Oynatma Seçeneği” ne maruz bırakılmayacak. Videonun üzerine tıkladığınızda, özel içerik için önerilen videolar adlı bir bölüme yönlendirileceksiniz, video içeriği sonlanınca da bir sonraki gösterim öncesi reklam kendisini gösterecek. Böylece video üreticisi her reklamdan pay almış olacak.

Facebook Para Kazanma
Facebook Para Kazanma

 

İlk Olarak Apple Kullanıcıları Deneyimleyecek

Facebook üzerinden kazanç sistemi şu aşama da Seçilmiş Apple Kullanıcıları tarafından deneme aşamasında.

Sistemsel açıkların kapatılması ve Stabil Çalışma Sürecine girilmesi ile ilk olarak Apple İOS İşletim Sistemi için bir güncelleme gelecek ve Reklamlı Video dönemi başlamış olacak.

Sosyal Medya Devi Facebook daha sonra ise Android ve Windows Mobile Uygulamaları için de bazı güncellemeler yaparak Reklamlı Video dönemine geçiş yapmış olacak.

 

Facebook Reklam Paylaşımları Artacak

Daha önce Youtube Sayfasına yüklenerek Facebook üzerinden paylaşılan videolar artık direkt olarak Facebook üzerinden de paylaşılabiliyor olacak.

Bu hem Facebook Paylaşım Oranlarına etki edecektir hem de Zaman Tüneli üzerinde artık daha fazla Video görme ihtimalinizi arttıracaktır.

Kazanç Sisteminde Telif Hakları ise nasıl korunacak, Youtube kadar geniş bir düzenleme ve telif sistemi gelecek mi bunu da artık zaman göstermiş olacak.

Facebook Artık Kullanıcılarına da Paza Kazandıracak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir