GittiGidiyor Kalan Hisselerini de EBAY Firmasına Sattı

2001 yılında kurulduktan sonra hızlı bir şekilde pazarda büyümeye başlayan, daha sonrasında ise EBAY tarafından yatırım yapılan GittiGidiyor artık tamamen Ebay firmasına ait.

Dönemsel olarak GittiGidiyor hisselerini satın alarak sitedeki hâkimiyeti eline geçiren firma 2011 yılı sonunda firmanın %93’lük kısmına sahip iken 2016 yılı itibari ile bu oran %100 oldu.

80 Milyon TL gibi bir rakamı GittiGidiyor üzerine aktaran Ebay firması bu sayede firmanın kalan %7’lik kısmını da sayın almış oldu.

 

Firmanın Yeni Hedefi Orta Doğu Pazarı

Henüz ne GittiGidiyor cephesinden ne de EBAY cephesinden konuyla alakalı bir açıklama gelmiş olmasa da Hisse Devri neredeyse kesin bir bilgi olarak karşımıza çıkıyor.

EBAY firmasının özellikle konumu sebebiyle GittiGidiyor çatısı altında çok yakın bir sürede Orta Doğu Pazarına açılmayı planladığını belirtmemiz gerek.

Bu açılım ile GittiGidiyor cephesi daha Global Bir Yapıya bürünürken kullanıcıları için de yeni imkânların sunulmasına sebep olacak gibi görünüyor.

 

GittiGidiyor Sistemi Nasıl İşliyor?

GittiGidiyor sisteminde aslında 3 farklı birim var. Satıcı, Alıcı ve Aracı.

Satıcı ürünü siteden satışa koyuyor. Alıcı ise gidip alıyor. İşte bu noktada GittiGidiyor devreye giriyor. Parayı alıyor, ürünün gönderilmesini sağlıyor.

Ürün alıcıya ulaştıktan sonra alıcı onayı veriyor ve sonrasında Satıcıya parası belli bir kesinti yapılıp aktarılıyor.

Bu sayede hem Satan, hem Alan hem de Aracı işten kazançlı çıkmış oluyor.

GittiGidiyor Kalan Hisselerini de EBAY Firmasına Sattı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir