Güvenli Bisiklet Sürüşü İçin Akıllı Kask Lumos

Yazı İçinde Bulabileceğiniz Bilgiler Neler?

Bisiklet Kullanıcılarının en büyük sorunlarından birisi olan Gece Sürüş Güvenliği konusunda Akıllı Kask Lumos pazarı hareketlendirecek gibi görünüyor.

KickStarter üzerinden Akıllı Kask Lumos adıyla yatırımcıların beğenisine ve desteğine açılan proje toplamda 125.000 Dolarlık bir yatırım beklentisi ile siteye eklenmişti.

Ancak son gelen destek ve yatırımlar ile 711.199 Dolar gibi b ir rakam toplanmış durumda. Bu rakamın karşılığında ise Akıllı Kask serisi çok kısa süre içerisinde pazara çıkacak gibi görünüyor.

[stextbox id=”info”]Çalınamayan Bisiklet “ Yerka ” Satışa Çıkıyor[/stextbox]

Lomus Akıllı Bisiklet Kaskı Sinyal
Lomus Akıllı Bisiklet Kaskı Sinyal

Otomatik Olarak Fren Lambalarını Yakıyor

Kask üzerinde bulunan İvme Ölçer sayesinde bisikletin yavaşlamaya başlaması durumunda arka kısımda SABİT olarak yanan ikaz lambası yanıp sönmeye başlıyor.

Kırmızı Renkteki bu ikaz lambası sayesinde arka kısımdan yaklaşmakta olan araç sahipleri de bisikletlinin yavaşladığını fark edebiliyor ve daha dikkatli davranmak zorunda kalıyor.

Sağa ve Sola Dönüşlerde ise Gidon üzerine yerleştirilen kontrol paneli üzerinden SAĞ yada SOL SİNYAL verilebiliyor. Bu sinyallerin daha net anlaşılabilmesi için SAĞ veya SOL KOL ile alışılan Sinyal Sistemi de uygulanmalıdır.

[stextbox id=”info”]Bisiklet Satışları Son Yıllarda Artmaya Başladı[/stextbox]

 

Lomus Akıllı Bisiklet Kaskı Yavaşlama Sinyali
Lomus Akıllı Bisiklet Kaskı Yavaşlama Sinyali

 

Dahili Bataryası 1 Hafta Kadar Gidiyor

Kaskın arka kısmında bulunan Işıklı Yönlendirmeler ile ön kısımda bulunan Fenere güç vermesi için kaskın içerisine bir batarya konumlandırılmış durumda.

Günlük ortalama 30 Dakika kullanılması durumunda 1 Hafta kullanım süresi sunan batarya ile yaklaşık 4-5 saat kesintisiz kullanım sağlayabilirsiniz.

Micro USB 2.0 ile Şarj edebileceğiniz kask Suya ve Toza Dayanıklı bir yapıya sahip.

Güç Butonu kaskın üzerine yerleştirilmiş iken Sağa ve Sola Sinyal vermenizi sağlayan kontrol mekanizması ile direkt Gidon üzerine yerleştiriliyor.

Bu kontrol mekanizmasının da hem suya hem de darbelere karşı korunaklı olduğunu belirtelim.

Lomus Akıllı Bisiklet Kaskı Şarj Sistemi
Lomus Akıllı Bisiklet Kaskı Şarj Sistemi

 

2016 Yılında Satışa Çıkacak

Şuan halen destek aşamasında olan proje için kısa sürede yeterli bir destek sağlanmış durumda.

İlk bilgilendirmelerde 2016 Ortasında pazara sürülmesi düşünülen projenin bu denli hızlı bir şekilde gerekenden fazla destek toplaması sebebiyle takvimin ileri çekilmesi de söz konusu olabilir.

Birçok renk seçeneğine sahip olacak olan Lumos Akıllı Kask Sistemleri ülkemizde de birçok Bisiklet Kullanıcısı tarafından tercih edilecektir diye düşünüyoruz.

 

Güvenli Bisiklet Sürüşü İçin Akıllı Kask Lumos

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir