Motorola Başkanına Göre Samsung’un Çöküşü Yakındır

Yazı İçinde Bulabileceğiniz Bilgiler Neler?

Akıllı Telefon pazarında liderliği elinde bulunduran Samsung firması Kan Kaybetmeye devam ederken Rakipleri arasında yer alan Motorola kanadından oldukça sert bir açılama geldi.

Ürün satışlarında yavaş yavaş Pazar kaybı yaşamaya başlayan ve 2014 yılının son çeyreğinde Apple ile Aynı Pazar Payına sahip olan Samsung firması 2015 yılında da Kan Kaybedecek gibi görünüyor.

Motorola Başkanı Rick OSTERLOH tarafından yapılan açıklama ise Samsung firmasının çok yakın bir sürede Liderlik Koltuğunu kaybedeceği yönünde.

 

 

Samsung Liderlik Miadını Doldurdu

Rick OSTERLOH’a göre Akıllı Telefon Pazarında lider kalma süresi 7 yıl. 7 yılda bir Liderlik Koltuğu değişiyor ve lider firmalar geriye doğru gitmeye başlıyor.

Samsung firmasının da bu alandaki sürecini yavaş yavaş doldurmaya başladığı ve bu kapsamda da geriye doğru gittiğini vurguluyor Motorola Başkanı Rick OSTERLOH.

Motorola Başkanına Göre Samsung’un Çöküşü Yakındır
Motorola Başkanına Göre Samsung’un Çöküşü Yakındır

 

Önce BlackBerry Sonra Nokia

Pazarda önce liderlik koltuğu BlackBerry firmasında idi. Ancak Akıllı Telefon süreci başlamadan liderliği Nokia firmasına kaptırdı. Sonrasında ise pazara uyum sağlamakta zorlanınca İflasın sınırlarında dolaşmaya başladı. Halen BlackBerry firması sınırlarda dolaşmaya devam ediyor.

İkinci lider ise Nokia firması idi. Özellikle Cep Telefonu sürecinde başarılı ürünleri pazara süren firma satışlarına satış kattı.

Dayanıklı Ürünler üretmesi ile ülkemizde halen birçok kullanıcıya göre En Sağlam Telefon olma özelliğini ele geçiren Nokia firması Akıllı Telefona Geçiş Sürecini iyi yönetemeyerek yanlış kararlar ile önce Liderlik Koltuğunu kaptırdı sonrasında da İflas bayrağını çekerek Microsoft firmasına satıldı.

Motorola Başkanına Göre Samsung’un Çöküşü Yakındır
Motorola Başkanına Göre Samsung’un Çöküşü Yakındır

 

Sıradaki Düşüş Samsung Adına mı Olacak?

İlk iki firmanın aksine Sadece Mobil Ürün Üretmeyen Samsung firması diğer rakipleri gibi kolay iflas edecek bir yapıda değil.

Global Pazarda TV, Beyaz Eşya, Notebook, Tablet PC, Akıllı Telefon gibi önemli sektörlerde önemli bir yere sahip olan firmanın İflas Etme gibi bir durumu çok ekstra bir şey olmadıkça imkânsız gibi.

Ancak Akıllı Telefon Pazar Liderliği elinden gidebilir. Çünkü Apple gibi kendi kitlesini oluşturmuş ve kemik bir kullanıcı sayısına sahip bir firma ile rekabet ediyor.

Her ne kadar iki firma da çok fazla Yenilik ve Tasarım sunamıyor olsa da şu aşamada Android Müşterilerinin hızlı marka değiştirmesine rağmen Apple müşterilerinin pek hareket etmemesinden dolayı Apple listedeki liderliği zorlamaya başlamış durumda.

Motorola Başkanına Göre Samsung’un Çöküşü Yakındır

 

Samsung Hızlı Müşteri Kaybediyor

Yeni bir özellik sunamaması, Tasarım olarak artık standartları aşamaması ve özellikle Türkiye’de Artan Servis Ağı Sorunları sebebiyle Akıllı Telefon Satışlarında Samsung firması geriye gitmeye başladı.

Çinli Üreticilerin “Üst Seviye Ucuz Akıllı Telefon” satışına girmesi, Asus ve Lenovo gibi firmaların İsimlerini kullanarak pazarda Agresif Fiyat Politikası uygulamaya başlaması Samsung firmasını daha zor duruma sokmuş durumda.

Motorola Başkanına Göre Samsung’un Çöküşü Yakındır
Motorola Başkanına Göre Samsung’un Çöküşü Yakındır

 

799 TL’ye Asus ZenFone 6, 1250 TL’ye Samsung Galaxy S4

550 TL fark ile 2 farklı modeli kıyaslayan birçok kullanıcı Samsung Galaxy S4 yerine Asus ZenFone 6 modeline yönlenebiliyor. Bu durumda kullanıcının elden kaçırılması anlamına geliyor.

Yine Lenovo S850 serisi 799 TL’den satışta. Samsung Galaxy S4 ile kağıt üzerinde kıyaslama yapınca Eksiği yok Fazlası vaz durumu ortaya çıkıyor. Kullanıcı aradaki 550 TL Cebimde Kalsın diyor ve Lenovo modellerine yöneliyor.

Motorola Başkanına Göre Samsung’un Çöküşü Yakındır
Motorola Başkanına Göre Samsung’un Çöküşü Yakındır

 

Akıllı Telefon Pazarı Agresifleşiyor

Çin’li firmaların artık Global Pazarda Bizde Varız demesi ile pazarlar karışmaya başladı.

Samsung, HTC, Sony ve LG gibi markaların 2.000 TL üstünde konumlandırdığı cihazlar ile Aynı Teknik Özelliklere sahip Çin’li markaların 1.000 TL civarında konumlandırılması pazarı karıştırmaya yetiyor.

Zaten 6 Ay – 1 Sene arasında kullanılan ve sonra elden çıkarılan Akıllı Telefonlar için insanlar artık 2.000 – 3.000 TL para vermek istemiyor. Bu sebeple de Pazarlarda Çin Menşeli Ürünler daha iyi satış rakamlarına ulaşıyor.

 

Samsung Hızlı Fiyat Kırıyor, Rakipleri Sabit Kalıyor

Bir diğer sorun ise Samsung firmasının neredeyse Aylık olarak düşen fiyatları.

Misal Samsung Galaxy S5, Apple iPhone 5S ve HTC One M8 modelleri neredeyse aynı fiyat bandından satışa çıkmışlardı. Ancak Samsun Galaxy S5 yavaş yavaş erirken, HTC One M8 ve Apple iPhone 5S aynı seviyede kalmaya devam etti.

Bu noktada özellikle İkinci El Fiyatları baz alındığında Samsung müşterisi zarar etmeye başladı. Çünkü pazarda şuan Samsung Galaxy S5 modelinin sıfır olarak satış fiyatı HTC One M8 veya Apple iPhone 5S modellerinin 2. El Fiyatları ile aynı seviyelerde.

Kullanıcılar bu sebepten ötürü Samsung markasından uzaklaşmaya başlamış durumdalar.

Motorola Başkanına Göre Samsung’un Çöküşü Yakındır

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir