OnePlus 3 Modelinin Teknik Özellikleri ve Satış Fiyatı Belli Oldu

Yazı İçinde Bulabileceğiniz Bilgiler Neler?

Sancak Gemisi Katili olarak pazara sürülen ve 3. Jenerasyon ürünü ile karşımıza çıkan OnePlus 3 ailesinin Teknik Özellikleri ve Satış Fiyatı resmiyet kazandı.

Oldukça yüksek donanımsal özelliklere sahip olmasının yanında Fiyat olarak oldukça makul seviyelerde olan OnaPlus Ailesinin 3. Üyesi OnePlus 3 bugün nihayet resmiyet kazandı.

Ülkemizde satılmasına pek ihtimal veremediğimiz serinin Teknik Özellikleri ve Avrupa Satış Fiyatı şu şekilde…

 

OnePlus 3 Arka Kapak

 

OnePlus 3 Modelinin Teknik Özellikleri

Yekpare Alüminyum Kasaya sahip olması sebebiyle şuan pazarda bulunan iPhone 6s ve HTC 10 gibi birçok modelle benzer bir duruşu olan OnePlus 3 ailesi oldukça şık ve kaliteli bir duruş sergilemeyi başarıyor.

Büyük firmaların Sancak Gemilerinde kullanılan Quad HD Ekran yapısı yerine daha mütevazı gibi görünen ancak günümüzde birçok anlamda oldukça yeterli olan Full HD Ekran yapısından yana tercihini kullanan firma 5.5 İnçlik bir ekranı cihaz üzerine konumlandırmış.

 

OnePlus 3
OnePlus 3

 

Optik AMOLED FULL HD Adı verilen bir sisteme sahip olan ekranda Gorilla Glass 4 Cam kullanılmış durumda. Ayrıca 401 ppi Piksel Yoğunluğuna sahip olan ekranın kasaya olan oranı ise %73.3 seviyesinde tutulmuş durumda.

SnapDragon 820 İşlemci Ailesinden güç alan cihazda 6 GB Ram Bellek ve 64 GB Dâhili Depolama Alanı kullanılmış durumda. Ayrıca GPU kanadında Adreno 530 ile oldukça başarılı bir performans bizlere sunuluyor.

 

OnePlus 3 Ön ve Arka Kısımlar
OnePlus 3 Ön ve Arka Kısımlar

 

OnePlus 3 Modelinin Kamera Özellikleri

Arka kısımda 16 Megapiksel çözünürlüğünde f/1.8 diyaframlı Sony IMX298 kamera kullanan firma OIS desteği ile de Sarsıntı ve Titremeleri ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

1/2.6” sensör ve 1.3 µm piksel boyutuna sahip olan kamerada  Lazer otofokus ve LED flaş desteğide kendisine yer bulmuş durumda.

Ön tarafta ise f/2.0 diyafram aralığına sahip 8 Megapiksellik Sony IMX179 kamera bulunuyor.

Arka kamera ile 2160p çözünürlüğünde 30fps videolar çekilebilirken ön kamera ise 1080p video kaydı yapabiliyor.

 

OnePlus 3 kamera

 

Ayrıca selfie videolar içinse ön kamerada yer alan elektronik görüntü sabitleme yer alıyor.

İlk modellerinde Android İşletim Sistemine entegre edilen Cyanogen Mod Ara Yüzü ile karşımıza çıkan firma daha sonra bu oluşum ilre sorunlar yaşamaya başlamıştı.

Bu durumun kendisine zarar vereceğini düşünen OnePlus firması daha sonra kendi Ara Yüzü olan  Oxygen OS Ara Yüzüne geçiş yaptı.

OnePlus 3 serisi de bu firmaya ait Oxygen OS 3.0 Ara Yüzü ve Android 6.0 Marshmallow İşletim Sistemi ile kullanıcı karşısına çıkıyor.

 

OnePlus 3 Şarj ve parmak izi Okuyucusu

 

Dash Charge İle Hızlı Şarj İmkanı Sunacak

Usb Type-C Girişe sahip olan cihazda 3.000 mAh’lik kapasiteye sahip bir Batarya kullanılmış durumda.

Quick Şarj Sisteminin farklı bir varyasyonu olan bir şarj sistemine sahip olan cihazda rakiplerinden farklı olarak 4A girişe sahip bir adaptör kullanılmış durumda.

Dash Charge (5V-4A) adı verilen sistem ile OnePlus 3 ailesini 30 dakika gibi bir sürede yüzde 63 doluluk oranına getirebiliyorsunuz.

 

OnePlus 3 Kasa Tasarımı

 

Süreç ve Orana bakıldığında aslında pek bir hız kazanılmamış gibi olsa da aslında Dash Charge’ı özel yapan şey biraz daha farklı bir alanda.

Voltajın 5 Volt seviyesinde tutulması ve Amper değerinin arttırılması sonucunda yapılan mühendislik çalışmaları ile diğer Hızlı şarj özelliğine sahip cihazlara göre OnePlus 3 serisi daha az ısınıyor.

Bu sayede de hem İşlemci hem de Ekran yapısında meydana gelebilecek yavaşlama ve Bozulmalar ortaya çıkmamış oluyor.

 

OnePlus 3 Modeli Ara Yüz tasarımı
OnePlus 3 Modeli Ara Yüz tasarımı

 

4.5G Desteğini Sunuyor

Ülkemizde bilinen adıyla 4.5G desteği yani LTE sunan modelin Wi-Fi ac, Wi-Fi Direct, DLNA, hotspot, A-GPS, GLONASS ve Bluetooth 4.2 bağlantı seçenekleri de mevcut.

Cihazın ön kısmında kendisine yer bulan Parmak İzi Okuyucusu da oldukça iyi bir hızda cihazı kullanılabilir hale getirmeyi başarıyor diyebiliriz. Bu sayede Güvenlik noktasında da aklınıza soru işareti kalmayacaktır.

 

OnePlus 3

 

OnePlus 3 Satış Fiyatı

Ülkemizde satışa çıkmasını açıkçası pek ihtimal dahilinde görmediğimiz OnePlus 3 ailesinin 400 Dolar gibi bir fiyattan satışa çıktığı bilgisini verelim.

Bu durumda ülkemizde bu ürünün satışa çıkma ihtimali durumunda ortalama olarak (+KDV + ÖTV) 1.750 TL ile 2.000 TL arasında bir fiyata sahip olmasını beklemek yanlış olmazdı:

Tabi ki Resmi Satış Noktalarının dışında daha önceki senelerde olduğu gibi OnePlus 3 ailesi de kara Borsa olarak ülkemizde 2.000 TL üstü fiyatlardan satılmaya ve alıcı bulmaya devam edecektir.

 

OnePlus 3 Tanıtım Videosuna alt kısımdan ulaşabilirsiniz

OnePlus 3 Modelinin Teknik Özellikleri ve Satış Fiyatı Belli Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir