Piranha ZEN Akıllı Telefon Modelinin Özellikleri ve Kullanıcı Yorumları

Tablet PC ve Navigasyon ürünlerinde sıkça görmeye alışkın olduğumuz Piranha firması Akıllı Telefon Pazarına da hızlı bir giriş yaparak Piranha ZEN ismini verdiği Akıllı Telefonu Türkiye pazarında satışa sundu.

Uygun Fiyat – Yüksek Performans düşüncesi ile üretimi yapılan Piranha ZEN modeli bir anlamda Casper VİA ve General Mobile Discovery modelleri ile pazarda rahatlıkla rekabet edebilecek bir konumda.

MediaTek İşlemci ailesine ait MTK6589 Quad Core 4×1.2 GHz serisi işlemci ile pazara çıkan modelde 1.2 Ghz’lik Dört Çekirdekli işlemci kullanılmış durumda. PowerVR SGX544 Grafik işlemci@450 MHz 3D serisi Grafik Birimi ile karşımıza çıkan modelin 1 GB Ram değeri ve 8 GB Dahili Depolama alanı mevcut. Ayrıca cihaza 32 GB’a kadar MikroSD Kart Desteği de firma tarafından sunulmuş durumda.

Piranha ZEN Akıllı Telefon Modelinin Özellikleri ve Kullanıcı Yorumları
Piranha ZEN Akıllı Telefon Modelinin Özellikleri ve Kullanıcı Yorumları

5 inçlik 320 dpi değerinde IPS HD (1280*720p ) Panel ile gelen cihazda Gorilla Glass 2 serisi çizilme ve darbelere dayanıklı cam kullanılmış. Buda özellikle cihazlarını çok düşüren kullanıcılar açısında oldukça iyi bir haber.

Kamera noktasında rakiplerinden bir adım öne geçen Piranha firması 13 MP AutoFocus destekli, Sony IMX 179 sensörüne sahip bir arka kamera ve 5 MP değerinde, oldukça başarılı çekimler yapabilen bir Ön Kamera kullanmış. Ayrıca cihazda gece çekimleri için Flash’da unutulmamış.

Piranha Zen Bağlantı Özellikleri
Piranha Zen Bağlantı Özellikleri

Cihazımız ile video çekmek istemeniz durumunda da arka kamera üzerinden 30fps@1080P Full HD Video kayıt imkanına sahip olabiliyorsunuz.

Cihazımızda Sim Kart Slotu olarak Çift Sim Kart seçeneği sunulmuş durumda. Yani Piranha ZEN modeli ile iki sim kartınız aynı anda aktif halde kullanılabilir olacak.

Wi-Fi (802.11 b/g/n — 150 Mbps) ve Bluetooth 4.0 bağlantı protokollerini destekleyen model de 42 Mbps hızına ulaşmayı başaran 3G+ HSDPA+ desteği de mevcut. Yani takılma olmadan, donma olmadan cihazı rahatlıkla internette kullanabiliyorsunuz.

Piranha Zen Kamera Özellikleri
Piranha Zen Kamera Özellikleri

Android 4.2 Jelly Bean İşletim Sistemi ile gelen Piranha ZEN modeli aynı zamanda oldukça basit ve hızlı bir kullanıma sahip olan bir ara yüz ile kullanıcı karşısına çıkmış oluyor.

Cihazda 2.0000 mAh değerinde bir batarya kullanılarak batarya süresinde de feragat edilmemesi sağlanmış. Cihazımız tam şarj edilmesi durumumda

  • 300 saat maksimum bekleme süresi
  • 15 saat 2G maksimum konuşma süresi
  • 12 saat 3G maksimum konuşma süresine sahip olabiliyor.

Normalde Android İşletim Sistemli modellerde bulunan Hotspor Kablosuz İnternet Paylaşım özelliğinin yanına Piranha ZEN modelinde ayrıca Tethering adı verilen USB Kablo İle İnternet Paylaşmı özelliği de mevcut.

Piranha Zen Ekran Özellikleri
Piranha Zen Ekran Özellikleri

Siyah renk seçeneği ile pazara çıkan ve oldukça hoş bir tasarıma sahip olan Piranha ZEN modeli 133 gr ağırlığında ve 144*74*8,9 mm boyutlarında bir Akıllı Telefon olarak elimize ulaşıyor.

Görüntülü Görüşme Desteği ve Yazılım Güncelleme İmkanı ile satışa çıkan ZEN modeli ayrıca Arka Kapağa İsim Yazdırma gibi özelleştirilebilir bir seçenek ile de satılacak.

Piranha ZEN Paket İçeriği
Piranha ZEN Paket İçeriği

 Piranha ZEN Modelinin Fiyatı Ne Kadar?

Aslında cihazı tamamen anlattıktan sonra fiyata geçelim istedik. Çünkü beklentiler ve özellikler örtüşünce akıllarda 1.000 TL gibi bir rakam oluşmaya başlamıştır diye düşünüyorum.

Ama aksine Piranha ZEN modeli 699 TL gibi oldukça uygun ve şaşırtıcı bir fiyattan satışa çıkmış durumda. Bu noktada da hem Özellik, Hem Performans hem de Fiyat noktasında bir alkışı hak ediyor diye düşünüyorum.

Piranha Zen Ekran Özellikleri Arka Kapak
Piranha Zen Ekran Özellikleri Arka Kapak

Peki, Siz Piranha ZEN Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Bakalım Piranha ZEN Kullanıcıları Hangi Yorumları yapacaklar. Tüm ZEN kullanıcılarını sitemize bekliyoruz.

 

Piranha ZEN Akıllı Telefon Modelinin Özellikleri ve Kullanıcı Yorumları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 Yorum

  1. 12 Mart 2015, 15:22

    Temmuz 2014 tarihinde bu telefonu aldım.2 hatlı oluşu,
    HD ekranı,13 mpcl kamerası velhasıl çok pahalı telefonlardan hiç eksiği yok.Memnunum…

  2. 25 Kasım 2014, 12:43

    bu telefonda internet çok güzel, sesi iyi, pusulası yok radyo custom rom ile geliyor, pil ömrü normal, telefon sesi güzel,
    ama 1 gb il esınırlı uygulama yükleme alanı adamı kanser eder.

  3. Piranha Zen için yayınlanan Android 4.4 yazılımı (rom) yükleme videosu, video açıklamasında gerekli dosyalar yer almaktadır.

    https://www.youtube.com/watch?v=2Sjbdx8WF9A

    • ROOT İşlemleri için Sitemizin hiçbir desteği veya güvencesi yoktur. Yaşanacak tüm sıkıntılar Müşteri bazında kalacaktır ve çözümü yine müşteride olacaktır.

  4. Bimeks, Teknosa, Darty, Vatan… Her yere baktım. Piranha ZEN modelini birkaç danışman dışında kimse bilmiyor. Nasıl cihaz pazarlamasıdır anlamadım. Modelle alakalı sadece Bimeks Personelleri bilgi verdi. Onlarda cihazın satışını yapmadıklarını söylediler.

  5. Piranha ZEN modelinde arka kapağa İsim Yazma devam ediyor mu?