Samsung Galaxy S8 Modelinin Bataryasını LG Üretecek

Note 7 serisinde yaşanan sorunlar silsilesinden sonra Galaxy S8 modelini riske atmak istemeyen Samsung firması Galaxy S8 serisinin batarya üretimi için LG firması ile görüşmelere başladı.

Henüz Note 7 modelinde yaşanan sorunun temel sebebi bulunamamış olsa da Samsung cephesi 2017 yılının başında pazara sürülecek olan Galaxy S8 serisini riske atmak istemiyor.

Bu sebeple de birçok sektörde birbirleri ile rekabet içinde olduğu, Aynı ülkeden doğup tüm dünyada isim yapmayı başaran LG firması ile Batarya konusunda bir işbirliği içerisine gitme yolu seçilmiş durumda.

 

Samsung Batarya Üretimi
Samsung Batarya Üretimi

 

İlk Bilgiler SamMobile Sitesinden Geldi

Ne Samsung nede LG kanadından henüz bu konu hakkında bir açıklama gelmedi ancak bilgiler Samsung firmasına yakınlığı ile bilinen ve birçok sızıntısı doğru çıkan SamMobile isimli siteden geldi.

Daha önce Note 7 serisi için kendi üretimi olan bataryalarda sıkıntı yaşandığını bu sebeple de farklı bir firmanın üretimi olan bataryalara yöneldiğini Samsung cephesi açıklamıştı.

Daha sonrasında ise sorunların devam etmesi Batarya konusunda daha geniş bir bilgi ve birikime sahip farklı bir firmanın desteğine ihtiyaç duyuldu.

 

LG Batarya Üretimi
LG Batarya Üretimi

 

Sektörde Rakip Olsalarda Aynı Ülkenin Firmaları

LG ve Samsung birçok sektörde birbirleri ile kıyasıya bir rekabet içinde olsalar da temelde aynı ülkenin firmaları olmaları sebebiyle de işbirliği yapmaları çok kolay.

Özellikle karşılarında Amerika Birleşik Devletleri merkezli Apple gibi bir firma varken.

Bu sebeple de Samsung cephesinin Batarya Üretimi konusunda LG ile görüşmesi, anlaşması ve tedarik sürecine girmesi pek de zor bir durum değil.

Bu işbirliği ilerleyen dönemde farklı işbirlikleri doğurur mu bilinmez ancak Samsung cephesinin ilk pil üretimleri için LG firması ile sıkı bir çalışma yapmasını gerekeceği aşikar bir durum.

Çünkü beklentiler doğru çıkarsa Şubat – Mart gibi Samsung Galaxy S8 modeli resmi olarak Tüm Dünyada satışa sunulmuş olacak.

Samsung Galaxy S8 Modelinin Bataryasını LG Üretecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir