TeknoSA 18 Milyon TL Ceza Yedi, Diğer Teknoloji Firmalarına Cezalar Kapıda

Ülkemizin en büyük Teknoloji Satış Noktalarından birisi olan TeknoSA geçtiğimiz aylarda başlayan Oyun Davası sebebiyle Rekabet Kurulu tarafından 18 Milyon TL cezaya çarptırıldı.

ARAL Game tarafından ithal edilen ve ülkemizde faaliyet gösteren Teknoloji Siteleri ve Teknoloji Mağazaları tarafından satışı yapılan PC, PS3, PS4, XBOX, XBOX One gibi çeşitli konsol ve cihazlarda kullanılan Oyunların Satışında usulsüzlük yapıldığı sebebiyle geçtiğimiz aylarda Rekabet Kurulu tarafından incelemeler yapılmaya açılmıştı.

Bu incelemelerden ilki Rekabet Kurulu tarafından TeknoSA için yapıldı ve 9 Kasım 2016 tarihi itibari ile de 18 Milyon TL gibi oldukça ciddi bir ceza TeknoSA firmasına yansıtıldı.

 

Vatan Bilgisayar
Vatan Bilgisayar

 

Vatan Bilgisayar ve Bimeks Kurtuldu Ancak Gold, D&R ve Kliksa Topun Ağzında

Başlatılan incelemeler neticesinde ülkemizde diğer iki büyük Teknoloji Perakendecisi olan Vatan Bilgisayar ve Bimeks delil yetersizliği sebebiyle ceza almaktan kurtuldu.

Ancak Kliksa, Gold Bilgisayar ve D&R gibi birkaç büyük firmanın daha üzerindeki incelemelere devam ediliyor. Bu noktada da bu firmalara da belli oranlarda cezaların yansıtılması söz konusu olabilir.

Kliksa firması şu aşamada kapanmış durumda olmasından dolayı olası bir cezanın arka planda bağlı olduğu TeknoSA ve Sabancı tarafından ödenmesi bekleniyor.

D&R hali hazırda zaten aktif olarak pazardaki yerini koruyor. Gold Bilgisayar ise İflas Sürecine girmiş ve Kayyum tarafından yönetilir bir hale gelmiş durumda. Bu noktada doğacak bir cezai işlemin nasıl sonuçlandırılacağı henüz netleşmiş değil.

 

Bimeks Teknoloji Market
Bimeks Teknoloji Market

 

TeknoSA Ceza İle Alakalı Resmi Açıklama Yaptı

Cezaların duyurulması ve basına yansımasından hemen sonra TeknoSA tarafından konuyla alakalı bir basın açıklaması yapıldı.

Açıklama şu şekilde.

“13.03.2015 tarihli başlatılan özel durum açıklamamız ile, Rekabet Kurumu tarafından şirketimizin de aralarında bulunduğu pazarda pek çok firma çeşitli teşebbüsler hakkında, 4054 sayılı Rekabet Koruması hakkında kanun uyarınca soruşturma başlatılmıştı. Söz konusu bu soruşturmaya ilişkin olarak Rekabet Kurumu şirketimize İdari Mahkemeleri yolu açık olmak üzere, 18.025.556,40 TL tutarında idari para cezası uygulayarak, Rekabet Kurumu tarafından açıklama getirilmiştir.

Söz konusu olan bu para cezası ile ilgili tüm yasal haklarımızı kullanacağımız gibi, konu ile ilgili özel gelişmeler için yatırımcılarımız ile tüm detaylar paylaşılacaktır.”

 

TeknoSA
TeknoSA

 

Oyun Dünyasında Aral Game Tek Başına Dümenin Başında

Geçtiğimiz yıllarda pazarda 1-2 tane Oyun Tedarikçisi yer alıyor olsa da artık pazarın tek hakimi Aral Game.

Bu sebeple de tüm oyun üreticileri bir anlamda bu firmaya bağlı konumdalar. Buna bağlı olarak da ülke bazındaki Satış Fiyatları direkt olarak burası tarafından belirleniyor.

Hatta Online Oyun Satışı yapan yerli ve yabancı oluşumlarda fiyatlandırma da Aral Game tarafından belirlenen rakamdan satış yapıyor.

Bir anlamda bu fiyatlarda kafasına göre oynama yapan, Daha aşağı ya da daha yukarı fiyatlar ile pazardaki rekabet sürecini sekteye uğratan firmalar hakkında Rekabet Kurumu tarafından davalar açılmaya devam edilecek gibi görünüyor.

Bakalım bu süreç sonunda hangi firmalar ceza ödemeye mahkum olacak.

TeknoSA 18 Milyon TL Ceza Yedi, Diğer Teknoloji Firmalarına Cezalar Kapıda

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir