Vestel Kriptolu Telefon Üretimine Başlayacak

Son dönemde gündemden düşmeyen Dinleme Skandalları ile direkt alakalı olarak Kriptolu Telefon Pazarına Vestel firması da girmeyi planlıyor.

Vestel İcra Kurulu Başkanı Turan ERDOĞAN tarafından yapılan açıklamalar ile Vestel Venüs 3 modelinin yanında yakın dönemde Vestel Kriptolu Telefonlar da üretim bandına girecek.

Turan ERDOĞAN kriptolu telefonların üretimi hakkında; “Kriptolu telefonlar üreteceğiz. Bu cihazların üretimi oldukça zor ve yapımı için sadece kaynak gerekmiyor. Kriptolu cihazların üretimi için birkaç yerden izinler almamız, bazı şirketlerle işbirliği yapmamız gerekli. Bu durumlar gerçekleşince kriptolu telefonların üretimini gerçekleştireceğiz.” şeklinde konuştu.

 

Kriptolu Telefon
Kriptolu Telefon

 

Kriptolu Telefon Nedir?

Kriptolu Telefonlar dışarıda satışı gerçekleştirilmeyen yada satılsa bile belli izinler ile sahip olunabilen bir tür Güvenli Telefon sistemidir.

Kriptolu Telefonlarda görüşme yapılacak olan iki telefon arasında kullanılan Baz Sinyalleri şifreli olarak iletilir. Bu sayede de Dinleme Cihazları teknik olarak işlevlerini kaybederler.

Kriptolu Telefonların içinde şifreleme çipi kullanarak şifreleme ve şifre çözme işlemlerini gerçekleştirir. Şifreleme çipinin içine 2 tane algoritma programlanmıştır. Bunlar Anahtar paylaşım protokolü için anahtar değişim algoritması ve ses şifreleme için simetrik anahtar algoritması.

Günümüzde sınırlı sayıdaki firma tarafından Kriptolu Telefon üretimi yapılmaktadır.

Vestel Kriptolu Telefon Üretimine Başlayacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir