Xiaomi Emin Adımlarla 100 Milyon Adetlik Satış Hedefine İlerliyor

Çin’li Akıllı Telefon Üreticisi Xiaomi 2015 başında CEO Lei JUN tarafından dillendirilen 100 Milyon Xiaomi Satışı hedefine doğru emin adımlarla ilerliyor.

Son dönemde rekor üstüne rekor kıran ve özellikle Çinli Üreticiler arasında kendisini tam olarak göstermeyi başaran Xiaomi firması pazarlama faaliyetlerinde de başarılı bir ilerleyiş içerisinde.

2015 başlarında Xiaomi CEO’su Lei JUN tarafından dillendirilen ve birçok çevre tarafından ütopik bulunan 100 Milyon Adetlik Satış rakamına firmanın emin adımlarla ilerlediği görülüyor.

Xiaomi H3Y Modeli USB Type-C İle Geliyor
Xiaomi H3Y Modeli USB Type-C İle Geliyor

 

İlk 6 Ayda 34,7 Milyon Rakamına Ulaşıldı

2015 Ocak – Haziran ayı grafiğine göre Xiaomi firması toplamda 34,7 Milyon Adet Akıllı Telefon satmış durumda. Ve bu satışlar direkt olarak faturası kesilerek son kullanıcıya ulaşan satış rakamları. Yani Bayi ve Satış Noktalarına sevk edilen ve halen firmalarda satış için sırasını bekleyen ürünler bu rakama dâhil değil.

Bu noktadan bakıldığında ilk 6 aylık süreçte en azından 50 Milyon rakamını yakalaması gereken Xiaomi firmasının 34.7 Milyon adette kalması hedeflerinin biraz gerisinde kalındığının göstergesi.

Ancak firmanın 2015 yılı bitmeden kendisi için bakir pazarlara açılmayı hedeflediği biliniyor. Buda özellikle daha önce Xiaomi satışı yapılmamış bölgelerde hızlı bir satış grafiğinin yakalanması anlamına gelebilir.

[stextbox id=”info”]Xıaomı, 24 Saatte 2 Milyon Sattı![/stextbox]

Xiaomi Emin Adımlarla 100 Milyon Adetlik Satış Hedefine İlerliyor
Xiaomi Emin Adımlarla 100 Milyon Adetlik Satış Hedefine İlerliyor

 

Satışların %70’i Tek Bir Siteden Yapıldı

Çin’in en büyük E-Ticaret Sitesi olan mi.com adresi Xiaomi için bu sene en fazla satış yapan yer olmuş durumda.

Şu ana kadar gerçekleştirilen 2015 senesi satışlarının toplamda %70’lik kısmı bu site üzerinden gerçekleştirilmiş durumda. Kalan %30 ise diğer ülkeler ve satış noktaları arasında paylaşılmış.

Beijing merkezli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, Tayvan, Hong Kong, Singapur, Malezya, Filipinler, Hindistan ve Endonezya gibi Çin harici ülkelerde de aktif olarak faaliyet göstermekte.

Firmanın 2015 senesi bitmeden özellikle Avrupa ve Amerika atılımlarında bulunması, Türkiye’de de bir satış ağı oluşturması bekleniyor.

[stextbox id=”info”]Xiaomi 2015’in İlk Yarısında Türkiye Pazarında[/stextbox]

Xiaomi Türkiye'de Satışa Çıkıyor
Xiaomi Türkiye’de Satışa Çıkıyor

 

2014 Yılında 61.1 Milyon Adetlik Satışa Ulaşmıştı

Geçtiğimiz 2014 yılı içerisinde de oldukça başarılı satış rakamlarına ulaşan Xiaomi firması toplamda 61.1 Milyon Adetlik Akıllı Telefon satmayı başarmıştı.

Bu satış grafiği sayesinde de Dünyanın En Büyük Akıllı Telefon Üreticileri arasında kendisine yer bulmuş ve pazardaki bilinirliği hızlı bir şekilde yükselmeye başlamıştı.

Açıklamalarda Xiaomi firmasının 2014 satış yükünü bütün modellerin eşit olarak üstlendiği vurgulanmış ve Mi 2, Mi 3, Redmi, Redmi Note, Mi 4 ve Redmi 2 modellerinin 10’ar Milyon Adet sattığı belirtilmişti.

[stextbox id=”info”]Xiaomi H3Y Modeli USB Type-C İle Geliyor[/stextbox]

Xiaomi Emin Adımlarla 100 Milyon Adetlik Satış Hedefine İlerliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir