Yenilenmiş – Güvenli Note 7 Serisi İçin Samsung Cephesinden İlk Açıklama Geldi

Yazı İçinde Bulabileceğiniz Bilgiler Neler?

Önceki Note 7 serisinde yaşanan Patlama ve Yanma sorunlarından sonra pazara sürülen Yenilenmiş – Güvenli Note 7 serisi de sıkıntılı çıkınca Samsung firmasından resmi açıklama geldi.

Son birkaç gündür farklı ülkelerde Yenilenmiş Note 7 serisinde de sorunların yaşanmaya başladığı bilgisi gelmeye başlamıştı. Koreli haber ajansları da yeni serinin de satıştan çekileceği bilgisini global basınla paylaşmaya başlamıştı.

Tüm bu süreçten sonra Samsung cephesinden ilk resmi açıklamalarda gelmeye başladı.

 

Galaxy Note 7
Galaxy Note 7

 

Samsung: “Güvenli Note 7 Serisi Askıya Alındı”

Sabah saatlerinde Samsung’un resmi sitesinden bir açıklama yapılarak Güvenli Note 7 serisinde yaşanan sıkıntıların sebebini öğrenebilmek adına bu serinin de satışının durdurulduğu bilgisi verildi.

Ürünün satışını yapan tüm birimlere konu ile alakalı olarak bilgilendirmelerin gönderildiği belirtilirken cihazın hangi sıkıntıdan kaynaklı sorun yaşadığı daha geniş bir süreçte araştırılacak gibi görünüyor.

 

Note 7 Patlama Sorunu
Note 7 Patlama Sorunu

 

Yenilenmiş Note 7 Sahipleri Cihazı Kullanmayı Bıraksın

Bir önceki seri için yapılan “Cihazı Kapatın ve Kullanmayı Bırakın” uyarısı şimdi de cihazlarını Yenilenmiş Note 7 ile değiştiren müşteriler için kullanılmaya başlandı.

Yanma ve Patlama Sorununun Güvenli Note 7 serisinde de yaşanması sebebiyle cihazlarını değiştiren ya da değiştirmeyen Tüm Note 7 sahipleri şu aşamada ciddi anlamda büyük bir tehlike içerisinde olabilir.

 

Samsung Galaxy Note 7 Ön Siparişe Özel Samsung Gear VR Hediyeli
Samsung Galaxy Note 7 Ön Siparişe Özel Samsung Gear VR Hediyeli

 

Oculus, Galaxy Note 7 Serisini Gear VR Platformundan Çıkardı

Tüm bu yaşanan olaylardan sonra cihazı ciddi anlamda zorlayan VR Yapısının patlamalara mahal vermemesi için Samsung Galaxy Note 7 serisinin Gear VR Platformundan çıkarıldığını Oculus firması resmi olarak açıkladı.

Daha önce Samsung Gear VR modelinin Note 7 ile Ücretsiz olarak dağıtıldığını da dikkate alırsak Note 7 kendi yanında verilen Hediye Üründen bile mahrum kalmış diyebiliriz.

Şu aşamada Oculus cephesindeki listelerden ve destekli cihaz listesinden Galaxy Note 7 serisi silinmiş durumda.

 

Note 7 Patlama Sorunu
Note 7 Patlama Sorunu

 

Havayolu Şirketleri Uyarılara Devam Ediyor

Güvenli Note 7 veya Önceki Seri Note 7 modelleri fark etmeksizin şu aşamada Hava Yolu Şirketleri tarafından bu ürünlerin cihaz içinde kullanılmaması konusundaki uyarılar devam ediyor.

Ulusal ve Yerel Uçuşların tamamında Samsung Galaxy Note 7 modelinin kapalı tutulması, şarj edilmemesi, bagajda saklanmaması gibi birçok uyarı yolculara iletiliyor.

 

Galaxy Note 7 BTK Açıklaması
Galaxy Note 7 BTK Açıklaması

 

Türkiye’deki Değişim Programı da Askıya Alındı

Henüz Samsung Türkiye cephesinden net bir açıklama gelmese de gelen bilgilere göre yakın zamanda Resmi, Açıklama yapılacak.

Uzunca bir süredir Güncellenmiş Note 7 serisini bekleyen, cihazlar erken gelecek diye Yedek Telefon almayan kullanıcıların beklentileri boşa çıkacak gibi görünüyor.

Gelen bu bilgilere göre Yenilenmiş Note 7 serisi ülkemizde dağıtıma hiç çıkmadan dağıtımdan çekilmiş durumda.

 

Note 7 Patlama Sorunu
Note 7 Patlama Sorunu

 

Amerikan Tüketici Ürünleri Güvenliği Komisyonu da Açıklama Yapdı

Samsung Galaxy Note 7 modeli için tüketicileri ilgilendiren bir açıklamada Amerikan Tüketici Ürünleri Güvenliği Komisyonu’ndan geldi.

Komisyon tarafından yapılan açıklamada Samsung firmasının aldığı bu kararın doğru olduğu üzerinde duruldu.

Komisyon Sözcüsü Elliot Kaye cihazla alakalı araştırmaların sürdüğünü, kullanıcıların Note 7 serisi cihazlarını kapatmaları ve kullanmamaları gerektiğini vurguladı.

Eski Seri veya Güvenli Seri Note 7 sahiplerinin istisnasız olarak bu işlemi yapmaları gerektiği belirtilirken söz konusu eylemin kullanıcı güvenliği açısından önemli olduğu vurgulandı.

 

Samsung Galaxy Note 7

 

Note 7 Sahipleri Ne Yapabilir?

Şu aşamada Samsung cephesinin Note 7 modellerini ne yapacağı belli değil.

Bazı kesimler cihazdaki sorunun giderilip Yıl Sonuna Doğru cihazların yeniden satışa çıkacağını savunuyor.

Bazı kesimler ise Samsung Galaxy S8 serisinin tanıtımının yakın bir tarihe alındığı (Şubat 2017), Note 7 serisinin artık üretime girmeyeceği, kalan cihazların toplanacağı ve nihayetinde Note ailesinin artık üretilmeyeceği düşüncesine sahip.

Konuyla alakalı resmi açıklama ise ilerleyen günlerde gerek Güney Kore gerekse de Türkiye’deki Samsung Merkezleri tarafından yapılacak.

Bu sebeple de dileyen kullanıcılar Güncel Değişim Çalışmasını bekleyebilir dileyen kullanıcılarda ürünleri satın aldıkları noktalardan Para İadesi – Cihaz Değişimi sistemini uygulayabilirler.

Yenilenmiş – Güvenli Note 7 Serisi İçin Samsung Cephesinden İlk Açıklama Geldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir