Youtube 30 Saniyelik Reklamlardan Vazgeçtiğini Açıkladı

Uzunca bir süredir kullanıcılardan büyük tepki alan 30 Saniye Boyunca Atlanamayan reklamlar 2018 yılı itibari ile tamamen yayından kaldırılacak.

Şu aşamada çok fazla reklam veren tarafından tercih edilmiyor olsa da ara ara bazı reklam verenlerin verdiği videolar ile Youtube üzerinden istediğimiz içeriğe erişmek için 30 saniye beklemek zorunda kalabiliyoruz.

Bu noktada da ciddi bir kullanıcı memnuniyetsizliği baş gösteriyor.

 

2018 Yılında Yayından Kalkacak

Adwords üzerinden alınan ve Youtube üzerinden yayınlanan bu videolar 2018 yılı başından itibaren artık sisteme girilemeyecek.

O zamana kadar giriş yapılan videolar ise 2017 yılı sonuna kadar aktif olarak kalacak ve 2018 yılına geçildikten sonra sistemden pasif hale getirilmiş olacak.

5 saniye içinde geçilebilir haldeki reklamların yayınlanmasında ise henüz bir değişiklik yok.

 

Youtube Reklam Yerleşimi

 

Youtube Premium Geniş Kitlelere Ulaştırılacak

Youtube tarafından bazı ülkelerde aktif olarak kullanılan Youtube Premium ya da bilinen adıyla Youtube Red Sistemi yakın dönemde Türkiye için de aktif hale gelecek gibi görünüyor.

Reklamsız Video mantığı ile yola çıkan Youtube firması bakalım bu paketler ile gerçekten geniş kitleleri bünyesinde toplayabilecek mi? Yoksa kullanıcılar Reklamlı – Ücretsiz sürümü kullanmaya devam mı edecekler.

Youtube 30 Saniyelik Reklamlardan Vazgeçtiğini Açıkladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir