Youtube Paralı Abonelik Modelini Yeniden Gündemine Aldı

Daha önce birçok kez basına konu olan ancak Youtube tarafından pek üstünde durulmayan Paralı Üyelik Modeli yeniden gündeme gelecek gibi görünüyor.

Youtube üzerinden istediği kar oranlarına bir türlü ulaşamayan Google firması bu kapsamda yeni dönemde farklı abonelik paketleri ile izleyiciler üzerinden de kazanç sağlamak peşinde.

Geçen yıl başlattığı Music Key isimli proje her ne kadar Beta Sürümden ilerisine gidememiş olsa da Google ve Youtube ekibinin bu proje ile birçok fikir elde ettiği ortada.

 

İçerik Üreticilerine Mail Gitmeye Başladı

Re/code isimli bir siteye göre ilk etapta Amerika Birleşik Devletleri için aktif olacak olan bu sistem adına İçerik Üreticilerine yeni bir sözleşme gönderilmeye başlandı bile.

22 Ekim 2015 tarihine kadar kendilerine gönderilen sözleşmeyi kabul etmeyen içerik üreticilerinin videoları ise halka açık gösterimden kaldırılacak.

 

Youtube Paralı Abonelik Modelini Yeniden Gündemine Aldı
Youtube Paralı Abonelik Modelini Yeniden Gündemine Aldı

 

Abonelere Özel İçerikler Gelebilir

Youtube yeni Abonelik Sistemi ile birlikte birçok yeni özelliği de sunmaya başlayacak.

Bunlardan birisi de kanal sahipleri ve içerik üreticilerinin Sadece Abonelere sunabilecekleri özel içerikler olacak.

Bu içerikler Ücretsiz Kullanıcıların göremeyeceği, sadece kanala abone olan ve ücret ödeyen kullanıcıların görebilecekleri özel videolar olacak.

Music Key sistemini de bu paketlere sahil etmesi beklenilen Google ve Youtube cephesinin Ekim ayı başında yeni sistemini duyurması bekleniyor.

 

Türkiye’de Paralı Youtube Dönemi Başlayacak mı?

Bu sistem ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri içerisinde test edilecek gibi görünüyor.

Hem İçerik Oluşturucular hem de İzleyiciler için yeni bir dönemin başlaması anlamına gelecek olan Ücretli Youtube Dönemi belli bir süreden sonra Global Pazara yayılacak.

Bu sebeple de bu sene olmasa bile 2016 senesinde Ücretli Youtube Paketleri ülkemizde de satışa sunulacaktır. Aylık 20 TL – 30 TL – 40 TL gibi rakamlarla alınacak paketler size daha fazla içerik, reklamsız video izleme gibi birçok özelliği sunacak gibi görünüyor.

Bakalım Ücretli Youtube Paketleri ne zaman aktif olacak, ücretleri ne olacak ve en önemlisi ne kadar özelliği ne kadara bizlere sunmuş olacak.

 

Youtube Paralı Abonelik Modelini Yeniden Gündemine Aldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir