2013 Biterken Akıllı Telefon Pazarı Büyük Abilerin Rekabetine Tanık Olacak

2013 senesinin son çeyreğinde pazara sürülen yeni modeller oldukça çetin bir savaşın başlayacağını gösteriyor. Bu modeller arasında Apple iPhone serisi ise kendine has müşterileri ile bir adım öne geçmeyi başarıyor.

Diğer firmalar tarafından pazara sürülecek modeller ise birbirleri ile Donanımsal olarak oldukça büyük bir yarışa girmiş durumdalar. Peki satış noktasında hangi firma daha başarılı bir seyir çizecek? Orası tam olarak belli değil açıkçası.

Öncelikle 2013 senesinin son çeyreğinde pazara sürülecek olan modellere bir bakalım dilerseniz.

  1. LG G2
  2. Samsung Galaxy Note 3
  3. Apple iPhone 5S
  4. Apple iPhone 5C
  5. Sony Xperia Z1
  6. Google & LG Nexus 5

Öncelikle donanımsal olarak çok fazla detaya girmeyeceğim. Zaten ürünler ile alakalı Detaylı İnceleme yazıları yazıldı, çizildi vs. biraz daha kullanıcı noktasında modellere bakacağız ve kısaca 2013 yılının son çeyreğindeki modelleri tanımış olacağız.

Öncelikle Apple bu sene 2 model birden pazara sürecek ve kurulduğu günden bu yana ilk kez bir senede 2 ürün birden satışa çıkarmış olacak.

2013 Biterken Akıllı Telefon Pazarı Büyük Abilerin Rekabetine Tanık Olacak
2013 Biterken Akıllı Telefon Pazarı Büyük Abilerin Rekabetine Tanık Olacak

Ucuz Apple diye lanse edilen ancak pek de ucuz olmayan Apple iPhone 5C modeli ile birlikte serinin devamı olan Apple iPhone 5S modelleri Ön Siparişe girdi bile. Ve tabi ki meraklıları tarafından kapış kapış alınmaya başlandı.

Kısacası 2013 senesinin son çeyreğinde hem satış rakamı hem de kazanç oranları ile Apple kafadan birinci. Bunun aksi ne yazık ki mümkün değil. Çünkü firma çok sağlam pazarlama yapıyor ve milyonlarca Apple hayranı her sene yeni bir modelin özlemi ile yaşıyor.

Hemen arkasından ise Samsung Galaxy Note 3 ve Sony Xperia Z1 modelleri geliyor. Bu noktada ekranı biraz büyük olan Samsung Galaxy Note 3 modelinden ziyade ekran boyutu Galaxy S4 ile aynı olan Sony Xperia Z1 modelinin biraz daha ön plana çıkmasını bekliyorum açıkçası.

Henüz fiyat seviyesi belli olmadı ama Donanımsal olarak oldukça iyi bir konumda. Ayrıca Suya ve Toza Dayanıklı kasa yapısı da modeli bir anlamda cazibeli kılıyor.

Galaxy Note 3 serisi ise biraz daha meraklılarına ve özel bir kullanıcı kitlesine hitap ediyor. Boyutu ve sunduğu özellikler ile genelde İş Yaşamı için ideal olan Note 3 Ön Sipariş döneminde Galaxy Gear Akıllı Saat modelini hediye etmesinden dolayı oldukça iyi bir ön sipariş rakamına ulaşmış durumda.

Aslında listelerde pek de görünmeyen LG G2 modeli ile daha henüz resmiyete kavuşmamış olan Nexus 5 modelleri de yabana atılmamalı. Özellikle yurtdışında oldukça uygun fiyatlardan satılan Nexus serisi iyi bir satış rakamına ulaşacaktır.

Ülkemizde 1599 TL gibi oldukça avantajlı bir fiyata satışa çıkan LG G2 modeli ise LG firmasının yakasına yapışan eski imajdan seriyi çıkaracak gibi görünüyor. Bu fiyata bu özelliklerde bir modelde açıkçası yakın dönemde pek de görülmüyor.

Kısacası 2013 senesinin sonunda Apple çılgınlığı alıp başını gidecek. Onun yanında ise diğer modeller kendi hedeflerine koşmaya çalışacak. Ne kadarı başarılı olacak, ne kadarı hayal kısıklığına uğrayacak, onu da bize zaman gösterecek.

 

2013 Biterken Akıllı Telefon Pazarı Büyük Abilerin Rekabetine Tanık Olacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir