2013 Yılının Suya, Toza ve Darbelere Dayanıklı Akıllı Telefon Modelleri

Yazı İçinde Bulabileceğiniz Bilgiler Neler?

2012 ve 2013 yılında pazara çıkan ve Türkiye Pazarında satışa sunulan veya sunulmayan  Suya, Darbeye, Toza ve diğer Dış Etmenlere dayanıklı Akıllı Telefon modellerini kısa kısa sizlere tanıtalım istedik.

 

Sony Xperia Z

 

Türkiye pazarına Nisan 2013’de giren Sony Xperia Z modeli IP55 ve IP57 standartlarına uygun olarak geliştirilen ve satışa sunulan Suya Dayanıklı Akıllı Telefon modellerinden birisidir.

30 Dakikaya kadar su altında kalabilen ve bu süreç içerisinde su almadığı için herhangi bir arıza belirtisi göstermeyen Xperia Z modeli özellikle devamlı telefonlarını suya düşüren veya yağmurlu ortamlarda çalışanlar için ideal bir akıllı telefondur.

1500 – 1900 TL arasındaki bir fiyattan satışı devam eden Xperia Z modelini SnapDragon S4 Pro 1.5 Ghz’lik Dört Çekirdekli işlemci, 13 MP kamera, 5 inçlik Full HD Ekran gibi üst düzey özellikleri de bünyesinde barındıran cihazı Sudan Korkan herkese önerebiliriz.

Suya ve Toza Dayanıklı Sony Xperia Z
Suya ve Toza Dayanıklı Sony Xperia Z

 

Sony Xperia GO

 

Sony firmasının 2012 senesinde pazara sunduğu modellerden birisi olan Xperia GO modeli de tıpkı büyük abisi gibi zorlu hayat koşullarına dayanıklı bir model.

IP67 sertifikasına sahip olan Sony Xperia GO modeli özellikle Suya ve Çizilmeye dayanıklı yapısı ve kir tutmayan dış kasası ile gündelik yaşamda zorlu koşullarda yer alan kullanıcılar için üretilmiş durumda.

Kılıfındaki özellik sayesinde darbeleri emen ve telefonun iç aksamına darbe gelmesini engelleyen Xperia GO modeli büyük ekranlı bir Akıllı Telefon istemeyen, işimi bu tarz bir üründe görür diyenler için üretilmiş.

Yüksek özelliklere sahip olmayan ancak 700 – 1000 TL arasındaki segmentten satışa sunulan cihazın 1 GHz’lik Çift Çekirdekli bir işlemcisi, 5 MP kamerası ve 3.5 inçlik çizilmeye dayanıklı bir ekranı mevcut.

Suya, Toza ve Darbelere Sony Xperia Go
Suya, Toza ve Darbelere Sony Xperia Go

 

Nokia N8

 

Pazara çıkalı 2 sene olmasına rağmen halen satışı devam eden Nokia N8 modeli özellikle dış kasasının metal olmasından dolayı oldukça dayanıklı bir yapıda kullanıcının karşısına çıkıyor.

Kendisinden sonra çıkan E7 gibi N9 gibi modellerin pazardan kaybolmasına rağmen Nokia N8 modelinin pazarda kalmasının en büyük sebeplerinden birisi de kullanıcıların özellikle zorlu koşullarda bu modeli tercih etmelerinden kaynaklı.

Düşme ve darbelere karşı sağlam kasası ile karşı duran Symbian İşletim Sistemli Nokia N8 modelinde 12 MP’lik bir kamera olduğunu da unutmamak lazım.

Darbelere Dayanıklı Nokia N8
Darbelere Dayanıklı Nokia N8

 

Sony Xperia Active

 

Türkiye’de tam olarak satışa çıkmış bir model olmayan Xperia Active Sony firmasının son dönemde pazara sunduğu oldukça dayanıklı modelleden bir tanesi.

Toza ve Suya dayanıklı olması sebebiyle yurtdışında tercih edilen Sony Xperia Active modeli 3 inçlik bir ekrana, 1 Ghz’lik Tek Çekirdekli bir işlemciye ve 5 MP’lik bir kameraya sahip.

Ülkemizde bu ürüne sahip olmak biraz sıkıntılı. Şuan Sony Türkiye bu modelin satışını ülkemizde resmi olarak yapmıyor. Sahibinden ve GittiGidiyor gibi yerlerde ise Yurtdışı Cihazların satışı yapılıyor ve 1 Yıl Uluslararası Garanti veriliyor.

Ayrıca bu cihazın tasarım olarak da oldukça farklı ve sportif bir tasarıma sahip olduğunu da resminden rahatlıkla görebilirsiniz.

Suya ve Toza Dayanıklı Sony Xperia Active
Suya ve Toza Dayanıklı Sony Xperia Active

 

Sony Xperia Acro S

 

Ülkemizde resmi olarak satışı yapılmayan Sony modellerinden birisi de Sony Xperia Acro S modeli.

Sony Xperia Z modeli gibi IP55 ve IP57 sertifikalarına sahipo olan Xperia Acro S modeli de Suya ve Toza dayanıklı bir model olarak karşımıza çıkıyor.

1,5 Ghz’lik Çift Çekirdekli İşlemci ailesi ile pazara çıkan 4,3 İnç’lik HD Ekrana ve 12,1 MP’lik arka kameraya sahip olan Acro S modeli de aynı Xperia Active modelinde olduğu gibi ülkemizde sadece Gittigidiyor gibi kanallar üzerinden Yurtdışı Kayıtlı olarak satılıyor.

Suya, Toza ve Darbelere Dayanıklı Sony Xperia Acro S
Suya, Toza ve Darbelere Dayanıklı Sony Xperia Acro S

Motorola DEFY

 

Ülkemizde son dönemde pek aktif bir satış grafiği yakalayamayan Motorola firması tarafından üretilen Motorola Defy modeli de Su ve Toz Geçirmez Özelliği ile ön plana çıkmayı başarıyor.

Rakiplerine göre daha düşük özelliklere sahip olan DEFY modeli 800 MHz’lik Cortex A8 işlemci ailesine, 5 MP’lik bir kameraya ve 3,7 İnçlik bir ekrana sahip olarak geliyor.

Ekran ailesi olarak diğer modellerdeki gibi Gorilla Glass Çizilmez Ekran kullanan firma ürünü ne yazık ki Türkiye Pazarında resmi olarak satışa sunmadı. Bu sebeple de Türkiye Garantili olarak bu modele ulaşmanız biraz zor.

Suya, Toza ve Darbelere Motorola DEFY
Suya, Toza ve Darbelere Motorola DEFY

 

 

Motorola Droid Razr M

 

DuPont KEVLAR fiber ve Alüminyum dış kasa kaplaması ile karşımıza çıkan Droid Razr M modeli Darbelere, Suya ve Çizilmelere dayanıklı yapısı ile hayatımıza giriş yapmış oluyor.

SnapDragon S4 serisi 1.5 GHz’lik Çift Çekirdekli bir işlemciye sahip olan, 4,3 inçlik bir ekrana sahip olan ve 8 MP’lik kamerası bulunan Motorola Droid Razr M modeli orta seviye akıllı telefon listesinde yer alan bir model.

Türkiye satışı diğer Motorola modelleri gibi sıkıntılı olan Motorola Droid Razr M modeline sahip olmak için Yurtdışından Cihaz almanız gerekecek gibi görünüyor.

Suya, Toza ve Darbelere Motorola Draid Razr M
Suya, Toza ve Darbelere Motorola Draid Razr M

 

Motorola Razr HD

 

Droid Razr M modeli gibi DuPont KEVLAR fiber ve Alüminyum dış kasa kaplamasına sahip olan Motorola Razr HD modeli de Darbelere, Suya ve Toza karşı dayanıklı bir model olarak hayatımıza giriş yapıyor.

1.5 Ghz’lik Çift Çekirdekli işlemcisi, 8 MP’lik kamerası ve çizilmelere karşı dayanıklı 4,7 İnçlik HD Ekranı ile Orta – Üst seviye arasında bir model olarak satışı yapılan Motorola Razr HD modeli içinde resmi Türkiye Satışı ne yazık ki yok.

Suya, Toza ve Darbelere Dayanıklı Motorola Razr HD
Suya, Toza ve Darbelere Dayanıklı Motorola Razr HD

 

Editör Notu:

Konu devamlı güncellenecek ve Suya Dayanıklı Akıllı Telefon Modelleri, Toza Dayanıklı Akıllı Telefon Modelleri ve Darbelere Karşı Dayanıklı Akıllı Telefon Modelleri bir liste halinde size sunulacaktır.

Bu liste gerek Türkiye Pazarında satışı olan modeller gerekse de Global Pazarda satışı olan modeller ile şekillenecek ve karar vermeniz kolaylaşacaktır.

 

Nisan Ayının Dayanıklı Akıllı Telefon Modeli: Sony Xperia Z

Pazara yeni çıkan ve büyük bir reklam çalışması ile satışına başlanılan Sony Xperia Z modeli özellikle Full HD Ekranı, Sony tarafından ilk kez kullanılan 4 Çekirdekli İşlemcisi, Yüksek performansı ile ön plana çıkıyor. 13 MP’lik kamerası, Toza ve Suya Dayanıklı yapısı sayesinde de kullanıcılardan tam not almayı başarıyor.

Pazara resmi satış fiyatı olan 1850 TL’den çıkan Xperia Z modeli şimdilerde 1850 – 1700 TL arasındaki fiyatlardan alıcılara ulaşıyor.

Suya ve Toza Dayanıklı Sony Xperia Z Modeli
Suya ve Toza Dayanıklı Sony Xperia Z Modeli

2013 Yılının Suya, Toza ve Darbelere Dayanıklı Akıllı Telefon Modelleri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Bu kategoriye sony xperia v modelinin konulmaması çok büyük bir eksiklik

    • Tabi ki TÜM MODELLERİ ele alamadık. Arada atladıklarımız olmuştur. Sizlerden gelen dönüşler ile bu modellerde eklenecektir.