2018 Yılı IMEI Kayıt Harç Ücreti – Pasaport Kayıt Harç Ücreti

Yazı İçinde Bulabileceğiniz Bilgiler Neler?

BTK tarafından belirlenen 2018 yılı IMEI Kayıt Harç Ücreti – Pasaport Kayıt Harç Ücreti resmi olarak uygulanmaya başlandı.

Yurtdışından Getirilen Cihazların IMEI Kayıt İşlemleri sürecinde ilgili pasaport sahibinin adı ile bankaya yatırılan ve BTK tarafından IMEI Kayıt Harç Ücreti olarak alınan ücretler 2018 yılında Telefon Kaydı yaptırmak isteyen her bireysel kullanıcıdan alınıyor olacak.

Kayıtlarını toplu olarak yaptıran Kurumsal Kullanıcılarda kendileri için belirlenen Toplu IMEI Kayıt Ücreti üzerinden ödeme yapacaktır.

 

2018 Yılı IMEI Kayıt Harç Ücreti– Pasaport Kayıt Harç Ücreti

Burada belirtilen ücretler bireysel kullanıcıların Pasaport Kaydı – IMEI Kaydı işlemlerinde BTK’ye ödemeleri gereken Harç Ücretleridir.

Belirlenen rakamlar BTK tarafından belirli aralıklarla güncellenmektedir.

 

 

YılHarç Ücreti
2012100 TL
2013115 TL
2014119.5 TL
2015131.5 TL
2016138.5 TL
2017149.2 TL
2018170.7 TL
2018 *500 TL
2019618.60 TL
2019 **1.500 TL

 

* 9 Kasım 2018 tarihinde yapılan güncelleme sonrası geçerli olan rakam

** 19 Temmuz 2019 tarihinde yapılan güncelleme ile geçerli olan rakam

 

Kurumsal Firmalar İçin IMEI Kayıt Ücreti

Bu işlem toplu olarak telefon getiren ve IMEI Kayıt İşlemlerini yaptıran kullanıcılar için geçerli olan ücretsiz.

Kendi kullanımı için telefon getiren Bireysel veya Kurumsal firmalar üst kısımda belirtilen ücreti ödemek zorundadırlar.

 

2018 Yılı 64 Kuruş

 

IMEI Kayıt İşlemlerinde Süreç 120 Gün

IMEI Kaydı yaptırmak isteyen kullanıcılar Türkiye’ye giriş yaptıktan sonraki 120 Gün içerisinde kendi pasaportları ile IMEI Kayıt İşlemlerini başlatabilirler.

120 günü geçtikten sonra kayıt işlemleri için o pasaport ile yeniden Yurtdışında Gidiş – Dönüş yapmanız gerekecektir.

Artı olarak bir pasaport üzerinden 3 yılda bir IMEI Kayıt İşlemi yapılabileceğini de unutmayın. O süreçte pasaportunuz değişse bile TC Kimlik Numaranızdan 3 yıllık sürenin takibi yapılmaya devam edecektir.

 

Pasaport Üzerinden IMEI Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılıyor?

Bu konu ile alakalı olarak açmış olduğumuz Ana Konuya göz atabilirsiniz.

[stextbox id=’info’]Yurtdışından Gelen Cihazlar İçin Pasaport Kayıt – IMEI Kayıt İşlemleri ve Sıkça Sorulan Sorular[/stextbox]

2018 Yılı IMEI Kayıt Harç Ücreti – Pasaport Kayıt Harç Ücreti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

69 Yorum

  1. Merhaba huawei honor p9 lite pasaport üzerindeki aciliyor

  2. 4 Aralık 2018, 15:04

    Merhaba huawei honor p9 lite pasaport üzerindeki aciliyor

  3. merahaba, huwai mate 10 lite alacam n11 de şuanki fiyatı 1692 lira yorumları okudum telefonu alan kişi açtığında ımei kayıt istiyor ve cevaben onlar ( İthalatını yaptığımız tüm ürünlerimiz tarafımızca vergileri ödenip, imei kayıtları BtK ya kayıt ettirilmektedir) deniyor şimdi benim sizden istediğim fikir ne yapmalıyım telefonu çok seviyorum ve almak istiyorum ilerde sıkıntı çıkar mı diğer sorum ise kayıt yapıyorlar ise bir daha kayıt işlemleri yaptırıyormuyum.

    • Ürün Huawei Türkiye Garantili ise sorun olmayacaktır. İthalatçı Garantili ise yine sorun olacağını pek sanmam. Muhtemelen ürünler satıldıkça bilgi veriyorlardır. Ürünler FATURALI ve GARANTİLİ olarak ulaşacaksa zaten yasal haklarınız da saklıdır.

  4. merhaba iyi günler, benim pasaportuma daha önce bir telefon işlendi ama bu yaklaşık olarak 4-5 yıl öncesi ifi tam tarihini bilmiyorum benim 2 farklı sorum olucak idi,
    1)birdaha telefon işletme fırsatım olabilir mi aynı pasaporta,
    2)yılbaşından sonra fiyatlar yükselicek mi

    • Yılbaşından sonra rakamlar 618 TL veya üstü olacak. Rakam net değil.
      2 yılda bir cihaz işletme hakkınız var. 2 yıl doldu ise işletebilirsiniz.

  5. 28 Aralık 2018, 06:30

    Meraba Ben telefon alacağım yalnız bir sorum olacak bütün telefonların işletim ücreti aynı mı bunun listesi yokmu bin liralık bir telefon ile. 9. Bin liralık telefonun işletim ücreti aynı mı?

    • 10 TL’de olsa cihazınız 10.000 TL’de 2018 yılı için 500 TL.
      Ocak ayından sonra 618 TL civarına çıkacak rakam

  6. merhaba benim mobilden imail harcını yatırdım telefonun sonra pasaport sahibinin e devletten giriş yapıp kayıt etmeye çalıştık harç yatmadı ibaresi yer alıyor. pasaport sahibinin tc si ile mi harç yatırmamız gerekiyordu ?

    • Diğer türlü sistem nasıl görecek? Elbette ki Pasaport sahibinin TC’si ile ödeme yapmanız ve o kişinin e-devleti üzerinden işlem yapmanız gerekli. Vergi Dairesine gidip ödemeyi iade alın. Doğru TC üzerinden yatırın. Yada e-devlet üzerinden kartla ödeme yapın.

  7. İyi aksamlar kafam karıştı
    Simdi ben yurt diaindan gelme iphone alacağım 2.el kayıt yaptıracağım 120gunu gectiyse bu telefon turkiyeye geleli kayit olmuyrmu yani

    • Telefon değil, kayıt yapılacak pasaportun 120 günden önce giriş yapmamış olması lazım.
      Telefon 120 günü geçerse kapanır, kayıt ettirince açılır. İlgili cihazı kayıt edeceğiniz pasaportun ise max. 120 gün içinde ülkeye girmiş olması gerekli.

  8. 13 Mart 2019, 08:43

    Yurtdışından gelecek akıllı çocuk saatleri içinde bu harç ücreti geçerlimi

    • Akıllı Çocuk Saatleri genelde sim takılabilen modeller oluyor. Bu durumda da Harç Ücreti ödemeniz gerekiyor. Üzerinden IMEI Kodu olan ve bir sim girişine sahip olan (Normal Sim – Dijital Sim) tüm cihazlar için bu ücret geçerli. Tabi Sim Kart takılıp kullanılacaksa.

  9. merhabalar ben yurtdışından telefon getirttiriyorum huawei mate 20 pro ama çift simliymiş telefon onun işletilmesinde yapabilceğim öneriniz nedir çift sime çift paramı ödeyeceğim? teşekkürler

    • Hayır. Tek bir pasaport kaydı yapacaksınız. e-Devlet sayfasında 3 sime kadar giriş yapabiliyorsunuz. Çift simli ise iki sim içinde IMEI Kodlarını girmeniz yeterli olacaktır. İkisi de kaydedilmiş olacaktır.

  10. Merhaba ben yurdışından telefon aldım 120 gün geçti ve telefonum kapandı şimdi tekrar yurtdışına gidip gelirsem imei geri döndüğümde açılırmı yoksa harcı ödemek zorundamıyım?