2019 Yılı İtibariyle Aylık Aboneliklerde Uygulanan Kesme – Bağlama Bedeli Zamlanıyor

Elektrik,  Su, Doğalgaz, İnternet, Cep Telefonu gibi faturaların geç ödenmesine bağlı olarak firmalar tarafından faturaya eklenen Kesme – Bağlama Bedeli 2019 yılı itibari ile zamlanacak.

İlk zam duyurusu ise EPDK yani Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından yapıldı. Buna göre EPDK tarafından belirlenen ve 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren geçerli olacak olan yeni tarifeye göre 30 TL olan Elektrik Kesme – Bağlama Bedeli için en düşük ücret 33.80 TL olaracak.

Yapılan zam ile Orta Gerilim adı verilen Sanayilerde genellikle kullanılan hizmetin Kesme – Bağlama Bedeli ise 171.60 TL olacak.

 

Elektrik Kesme Bağlama Bedeli

 

İnternet Hizmetlerinde Rakam Şu Aşamada 25 TL

Kesme – Bağlama Ücreti ya da Kapama – Açma Ücreti olarak bilinen ücret hâlihazırda İnternet Servis Sağlayıcıları tarafından 25 TL olarak uygulanıyor.

Yıl içerisinde yaşanan ilk Kesme – Bağlama İşlemi için ise ücret alınmıyor. Ücretler 2. ve daha sonrasında yaşanan kesme işlemleri için faturalara yansıtılıyor.

İnternet Servis Sağlayıcıları henüz 2019 yılı için Kesme – Bağlama Bedelleri hakkında bir açıklama yapmadılar. Ancak bu alanda da rakamların 28 – 30 TL arasındaki bir noktaya çıkması söz konusu olabilir.

 

Elektrik Kesme Bağlama Bedeli Zamlanıyor

 

Bu Ücretlerin Kaldırılması Bekleniyordu

Elektrik,  Su, Doğalgaz, İnternet, Cep Telefonu gibi günlük yaşamda aylık abonelik sistemi şeklinde işleyen birçok fatura için Kesme – Bağlama ücreti alınıyor.

Beklentiler firmalara ek maliyeti olmayan bu işlem için kesilen bedellerin tamamen ortadan kaldırılması yönünde olsa da görünen o ki firmalar bu bedelleri almaya devam edecekler.

Birçok abone yılda en az 1-2 kez Kesme – Bağlama ücreti ödemek durumunda kalıyor. Bazen Otomatik Ödeme sisteminin çalışmaması, bazen ödeme yapacak mali gücün geç ele geçmesi bazen ise faturanın tamamen akıldan çıkması gibi birçok sebep Kesme – Bağlama Bedeli ödemek zorunda bırakabiliyor vatandaşları.

2019 Yılı İtibariyle Aylık Aboneliklerde Uygulanan Kesme – Bağlama Bedeli Zamlanıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir