61 MP’lik Sony A7R Mark IV Profesyonel Fotoğraf Makinesi Duyuruldu

Sony tarafından Orta – Üst seviye kullanıcılara hitap eden A7R serisinin yeni modeli Sony A7R Mark IV – A7R4 modeli 61 MP’lik tam kare sensörü ile duyuruldu.

Sensör üretiminde pazarın tartışmasız lider firmalarından birisi olan Sony, Orta – Üst seviye kullanıcıları için pazara sürdüğü A7R ailesine yeni bir üye daha kattı.

A7R Mark IV olarak veya A7R4 olarak karşımıza sıkça çıkacak olan yeni Fotoğraf Makinesi ailesi Tam Kare olarak 61 MP değerinde fotoğraflar çekmenize olanak sağlıyor olacak.

Ayrıca BSI CMOS sensör APS-C formatına indirgendiğinde 26MP çözünürlüğünde çekimler yapmanıza imkân sağlıyor ve bu özelliğin de sektörde bir ilk olduğu belirtiliyor.

 

 

Üst Seviye Özellikleri İle Sony A7R Mark IV Ailesi Satışa Çıkıyor

15 dinamik aralık noktası sunan bir sensöre sahip olan cihazda sensöre entegre olarak sunulan çoklu mod ile de 16 farklı sahneyi aynı anda yakalayabiliyorsunuz. Bu fotoğraflar ile de 240 MP çözünürlüğündeki bir görsel elde edebiliyorsunuz.

Ailenin diğer üyelerinde olduğu gibi bu üründe de 5 Eksenli Görüntü Sabitleme özelliğini es geçmeyen Sony firması 567 adet faz algılama noktası ile tam kare modunda iken görüntü alanının %74’lük bir kısmını kapsayabiliyor. APS-C moduna geçildiğin de ise 325 nokta ile alanın tamamını kapsam altına alınmış oluyor.

Gerçek zamanlı takip sistemi ile gerek kişileri, gerek hayvanları gerekse de göz hareketlerini izleyerek odaklama nokrasında etkileyici bir odak alanı sunulmuş durumda. Sensör ayrıca sürekli otomatik odaklama ile 10fps sürekli çekim yapabiliyor ve tam çözünürlükte 68 resim yakalayabiliyor.

 

 

Çift SD Kart Girişi Desteğiyle Geliyor

Video kamera özelliklerine bakıldığında ise tam kare formatta iken 4K çekim yapabilen cihaz bu çekimi 6K çözünürlük üzerinden örnekleyerek yaptığı için muadillerine göre de daha kaliteli bir çıktı verebiliyor.

Ayrıca video çekimi noktasında S-Log2/3 ile HDR desteği de sunan Sony A7R Mark IV ailesi video kaydı esnasında gerçek zamanlı göz takip modu ile de otomatik olarak odaklamaları yapıyor, size de video çekmenin keyfini sürmek kalıyor.

UHS-II standartına sahip çift SD kart Yuvası ile tüketii karşısına çıkan modelde USB Type-C üzerinden kablolu olarak veya Wi-Fi standartı üzerinden kablosuz olarak veri aktarımı da mümkün kılınmış durumda.

Katlanabilir menteşeli bir yapıya sahip olan ekranda dokunmatik özelliklerin yer aldığını ve 5.76M noktalı OLED bir yapıya sahip olduğunu da eklememiz gerekiyor.

 

 

Sony A7R Mark IV Modelinin Satış Fiyatı da Belli Oldu

Sony tarafından duyurusu yapılan Sony A7R Mark IV modelinin Avrupa satış fiyatı, sadece gövde olarak 3.500 Dolar seviyesinde olacak.

2019 yılı Eylül ayında pazara sürülmesi beklenilen modelin ülkemizde ise 15.000 – 20.000 TL bandı aralığında bir konuma oturması bekleniyor.

Şuan da bu modelin bir alt serisi olan Sony A7R Mark III modelinin, Para iade kampanyaları ile birlikte 15 Bin – 16 Bin TL seviyesinden satışta olduğunu da belirtmemiz gerek.

Ayrıca Sony tarafından A7R Mark IV modeli ile birlikte tanıtılan mikrofon modeli için de 350 Dolarlık bir fiyat etiketi tanımladığını belirtelim.

 

Exit mobile version