ABD’li Bose Firması 119 Mağazasını Kapatıp e-Ticaret’e Ağırlık Verecek

56 yıllık bir geçmişe sahip olan ve ürettiği Kulaklık ve Hoparlör gibi ses ekipmanları ile pazarda ismini ön plana taşımayı başaran Bose firması 250 mağazasından 119’unu kapatma kararı aldı.

1964 yılında MIT’de çalışan Elektrik Mühendisliği Profesörü olan Dr. Amar G. Bose tarafından kurulan şirket ürettiği yüksek kaliteli ses ekipmanları ile günümüzde fark yaratan markalardan birisi halini almış durumda.

Firma kurulduğu yıldan günümüze kadar geçen süreçte kullanıcılara ürünlerini deneyimlemek ve direkt satış yapabilmek adına açtığı deneyim mağazalarından yarısına yakınını kapatma kararı aldı.

e-Ticaretin giderek daha önemli bir satış arası halini aldığını düşünen Bose firması Kuzey Amerika, Avrupa, Avustralya ve Japonya gibi ülkelerde kendi markası ile açtığı reel satış noktalarını kapatarak direkt Online Satışa yönelme kararı almış durumda.

 

Bose
Bose

 

e-Ticaretin Gücü Fiziksel Satış Noktalarını Yok Ediyor

Toplamda 250’ye yakın mağazası bulunan Bose firması 1 ay içerisinde Kuzey Amerika, Avrupa, Avustralya ve Japonya’da bulunan 119 mağazasını kapatacak.

Çin, Birleşik Arap Emirlikleri, Hindistan, Güney Kore ve Doğu Asya’da bulunan 130’a yakın mağaza ise ilk etapta kapatılacak mağazalar arasında yer almadı.

Bose firmasına bağlı olarak çalışan 9.000’den fazla personel olduğu bilgisi kulislerde konuşulurken kapanacak olan mağazalarda kaç kişinin işsiz kalacağı konusu ise bir soru işareti.

Ancak ortalama bazda baktığımızda Kuzey Amerika, Avrupa, Avustralya ve Japonya’da bulunan 119 mağazanın kapanması ise tahmini olarak 1.000’den fazla personelin işsiz kalacağını düşünebiliriz.

 

Bose Logo
Bose Logo

 

Büyük Firmalar e-Ticaret’in Gücünü Görmeye Başladı

Ülkemizde de son yıllarda gelişmeye başlayan e-Ticaret özellikle Avrupa ve Amerika gibi ülkelerde büyüme ivmesini ciddi anlamda yükseltmiş durumda.

Bazı ürün gruplarında müşteriler halen dokunarak almayı tercih ediyor olsa da birçok ürün grubunda artık insanlar alışverişlerini evden yapmanın kolaylığı ile e-ticaret sitelerine yönelmiş durumda.

Ülkemizde de 2019 yılının Kasım ayında farklı e-ticaret siteleri tarafından yapılan 11.11 ve Şahane Cuma gibi indirimler sonrasında siparişlerin ciddi boyutlara ulaşması Türkiye’de hizmet veren kargo şirketlerinin de patlamasına sebep olmuştu.

ABD’li Bose Firması 119 Mağazasını Kapatıp e-Ticaret’e Ağırlık Verecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir