Açık Hatlara Tanınan Devir Süresi 1 Ekim’de Doluyor

BTK tarafından Açık Hat Kullanıcılarına sağlanan süre 1 Ekim 2013 tarihinde dolacak. Şimdiye kadar 600.000 kişinin yararlandığı Açık Hatları Ücretsiz Devir Alma işlemi için son birkaç aylık süreç kalmış durumda.

2000’li yıllarda pazarda çığ gibi büyüyen ve son 2-3 sene öncesine kadar sokak aralarında seyyar satıcılar tarafından dahi satışı yapılan ve halk arasında Açık Hat olarak bilinen hatların kullanıcılar tarafından üzerlerine alınması için başlatılan çalışmada sona gelinmek üzere.

1 sene önce başlatılan ve Tüm Açık Hat Kullanıcılarını ücretsiz bir şekilde hatlarını devir almaları konusunda imkan sağlayan düzenleme 1 Ekim 2013 tarihinde sona erecek ve sonrasında itiraz süreci için de 1 senelik süreç açılacak.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun ACARER tarafından yapılan açıklamaya göre şu ana kadar 600.000 kişiden fazla devir işlemi yapılmış durumda. 1 Ekim 2012 tarihinde başlayan uygulamaya özellikle gençlerin ilgi göstermesi ve o dönemler yaşları tutmadığı için aldıkları Açık Hatları üzerlerine alması da dikkat çekmiş durumda.

 

Açık Hatlar için BTK Son Bir Şans Verdi

 

Geçtiğimiz yıllarda özellikle başkalarının adına kayıtlı hatlar ile işlenen suçların artması ile bu tarz bir çalışmaya başlayan BTK daha sonrasında da kullanıcıların Üzerlerindeki Hat Sayısını Öğrenebildikleri sistemi kullanıma açmıştı.

1 Ekim 2013 tarihinde sona erecek olan süreden sonra başlayacak olan 1 yıllık süreçte hatlara itiraz edilmedi surumda taşınan ve devir alınan hatlar yeni kullanıcılarına geçmiş olacak. Daha sonra tespit edilen Açık Hatlar ise direkt olarak sistemden kapatılarak temizlik sağlanmış olacak.

Halen Açık Hat Kullanan vatandaşların ÜCRETSİZ olarak bir abone merkezinden işlem yaptırmaları mümkündür. Turkcell, Vodafone ve Avea bayilerine uğrayarak kendi üzerinize olmayan açık hattı hiçbir devir ücreti ödemeden, hattın eski sahibini bulmadan üzerinize alabilirsiniz.

Bu sebeple konuya önem göstermenizde ve son güne bırakmamanızda büyük önem bulunmaktadır.

 

Açık Hatlara Tanınan Devir Süresi 1 Ekim’de Doluyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir