Akıllı Telefonlarda ve Giyilebilir Teknoloji Ürünlerinde Son Durak Neresi

Aslında olayı Akıllı Telefon olarak özelleştirmiş olsak bile Taşınabilir Teknoloji Ürünleri adıyla biraz daha genel halde ele alalım.

2000’li yıllar.

O zamanlar pazarda Panasonic modelleri, Nokia 5110 serisi, Ericsson A1018 gibi biraz kalas ama oldukça dayanıklı ürünler vardı. Amaç konuşmaktı. Zaten fiyatlar pahalı, gençler telefonsuz idi. SMS fiyatları tavan yapmış, İnternet bağlantısı sıfıra yakındı.

Sonra hızlı bir yükseliş oldu. Antensiz Cep Telefonları çıktı. Wap Teknolojisi hayatımıza girdi. Kameralı, Renkli Ekranlı modeller pazara çıkmaya başladı. Ve öyle bir an geldiği her şey sil baştan yazıldı ve Akıllı Telefonlar pazara merhaba dedi.

İlk dönemler her şey kolaydı. Ericsson firması sırf Anten Şeklini değiştirerek bile birçok model çıkardı. T10, T20 serileri Kapaklı Model olarak pazarda yok sattı. Nokia firması Yılan Oyunu sayesinde ne başarılar yakaladı. 5110 ve 3110 gibi efsane serileri satışa sundu.

Akıllı Telefonlarda Son Durak Neresi
Akıllı Telefonlarda Son Durak Neresi

Panasonic ve Arcatel farklı tasarımlar, menü şifreleri ile gündemde yer aldılar ve satış yaptılar. Siemens firmasının ürünleri satışta idi. Ara ara Sony ürünleri pazarda görüyordu. Samsung millete saç baş yolduruyordu.

O zamanlar ne Samsung Galaxy serisi, ne LG firması, ne iPhone modelleri vardı. Oppo, Huawei, ZTE gibi markalar varsa bile Mobil Pazarda yok değerinde idi.

Şimdi ise artık her şey değişti. Pazar sallanıp duruyor. Yıllarca sektöre damga vuran Nokia yan yattı, çamura battı. En son Microsoft firması kopardı aldı. BlackBerry ise zorlu süreçten geçiyor. Satıldı satılacak seviyelerinde.

Bir döneme damgasını vuran Arcatel modellerinin ülkemizde esamesi okunmuyor. Panasonic mobil pazarda yokları oynuyor. Ericsson firması baktı olmayacak sektörü Sony’e devredip çekildi listeden. Siemens gibi bir dev pes dedi.

Şimdilerde devir Samsung, LG, HTC, Apple gibi firmalarda. Ha birde Uzak Doğu Merkezli firmaların elinde. Ve teknoloji de hop burda, hop kapının ardında.

İşlemci pazarı kızışmış durumda. 64 Bitlik işlemciler, 8 çekirdekli işlemciler, peşpeşe satışa çıkan 2.4 GHz hızlara ulaşan işlemciler. SnapğDragon firması 2013 senesinde peş peşe 3 işlemci pazara sürdü. Şimdi de 2014 başında yeni işlemcisi ile kullanıcı karşısına çıkmaya hazırlanıyor.  MediaTek ve Samsung Exynos 8 çekirdekli işlemcilerin peşinde, Apple ise 64 Bitlik modellere kafayı takmış durumda.

Samsung ve LG firmaları cama kavis verme yolunda epey ileriye gittiler. Henüz eğilip bükülemeyen modeller pazara çıkacak seviyede olmasa da Kavisli Akıllı Telefon Modelleri hazır konumda.

İnternet Bağlantı Hızı ise zaten çağ atladı. 1G seviyelerinden 3G – 3.5G seviyelerine çıkan hız şimdilerde 4G – 5G seviyeleri için zorlanıyor. Yani bir dönemlerin sevilmeyen çocuğu şimdilerde olmazsa olmaz konumunda.

Akıllı Saat ve Giyilebilir Teknoloji Ürünleri ise yavaş yavaş hayatımızda yerlerini almaya başlamış durumda. Yakın dönemde ise direkt vücuda eklenen modellerin, düşünce gücü ile hakarete geçen ürünlerin pazara çıkmaması için hiçbir engel yok.

 

Peki sizce Akıllı Telefon Pazarı ve Giyilebilir Teknoloji Ürünleri için son durak neresi olacak.

Bu ürünlerin son durağı, İnsanlığın sonuna sebep olacak mı?

Doğa ve İnsan Vücudu bunca etkiyi ve tepkiyi kaldırabilecek mi?

 

Akıllı Telefonlarda ve Giyilebilir Teknoloji Ürünlerinde Son Durak Neresi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir