Akıllı Telefonların Tamamına %6 Oranında FM Radyo Vergisi Geldi

3093 sayılı Türkiye Radyo – Televizyon Kurumu Gelirleri Kanununda yapılan değişiklik ile Donanımsal FM Radyo bulunan cihazlardan alınan vergi %7 olurken, Yazılımsal FM Radyo bulunan cihazlardan %6 Vergi alınmasına karar verildi.

28 Haziran 2016 Tarihli ve 29756 Sayılı Resmî Gazetede yayınlanan karar ile daha önce cihazın üzerinde Donanımsal Tuner bulunduğunda alınan FM Radyo Vergisi artık tüner bulunmasa dahi alınacak.

Buna göre İnternet Üzerinden FM Radyo ya da TV Yayını alabilen cihazlarda %6 oranında bir FM Radyo Vergisi ödemek zorunda kalacaklar.

Son olarak 09/07/2015 tarihinde alınan kararla değiştirilen FM Radyo Vergisi ile alakalı yeni değişiklikler Akıllı Telefon pazarını mali noktada etkileyecek gibi görünüyor.

Android ve IOS İşletim Sistemine sahip cihazları FM Radyo Yüklenebilir olarak değerlendirmeye almasını beklediğimiz sistem sonrasında TÜM Cihazlara %6 oranında Vergi Yükü binmiş olacak.

Üzerinde daha önce Tunerli FM Radyo barındıran cihazlarda artışın %1 olması bu seri için ek bir zammın gelme ihtimalini ortadan kaldırıyor.

Ama LG gibi, Samsung gibi, iPhone gibi birçok firma Dâhili Tunere Sahip FM Radyo kullanmayarak %6 oranındaki vergiyi ödemiyordu.

Şimdiki sistem ile Dâhili Tuner kullansa da kullanmasa da %6 oranındaki vergiyi ödemek zorunda kalacak.

 

Son Hali İle 3093 sayılı Türkiye Radyo – Televizyon Kurumu Gelirleri Kanunu

 

3093 sayılı Türkiye Radyo – Televizyon Kurumu Gelirleri Kanunu
3093 sayılı Türkiye Radyo – Televizyon Kurumu Gelirleri Kanunu

Akıllı Telefonların Tamamına %6 Oranında FM Radyo Vergisi Geldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir