Android 5.1 Bazı Küçük Sürprizlere Ev Sahipliği Yapacak

Android 5.0 Lollipop İşletim Sistemi ile daha önceki serilerden tamamen farklıbir yola giren Google firması şimdilerde Android 5.1 Güncellemesi için bazı yenilikler peşinde.

Google IO14’te Android 5.0’ı ilk duyurduğunda yeni tasarımın için de uygulanan animasyon metodları çok dikkat çekti. Duyarlı, hassas ve tahmin edilebilir animasyonlar yeni tasarımın en çok öne çıkan özelliklerinden biriydi.

Bu animasyonları önemli kılan ise, küçük ayrıntıların gizli olmasıydı. Bu ayrıntıları delightful details (tatlı detaylar) olarak sunan Google, Android 5.1’de de bu tarz detaylara yer vermiş. Bizim gözümüze çarpan birkaç küçük detayı sizlerle paylaşıyoruz.

 

Android 5.1 İle Görsel Yapı Kendini Ön Plana Taşıyacak

Android 5.1’de, bildirim merkezindeki ‘hepsini sil’ tuşuna çok ince bir detay gizlemişler. Tuşa dokunduğunuzda animasyon yavaşca devreye giriyor ve tuşun yönü değişiyor.

Android 5.1
Android 5.1

Aynı şekilde bildirim merkezinde hepsini sil butonuna doğru elimizi kaydırırsak, ortadaki yatay çizgide de ince bir ayrıntı göze çarpıyor. Çizginin bir kısmı yavaşça kayboluyor.

Android 5.1
Android 5.1

Google firmasının özellikle İOS İşletim Sistemi ile her alanda yarışır bir Android İşletim Sistemi üzerinde çalıştığı artık bir gerçek. Bu sebeple de Android 5.1 serisinin ve daha sonraki Android İşletim Sistemi serilerinin daha etkili bir şekilde pazara çıkması ortaya konulacak yenilikler ile doğru orantılı.

Android 5.1
Android 5.1

Kaynak: http://www.webtekno.com/mobil/android-5-1-animasyon-h6159.html

Android 5.1 Bazı Küçük Sürprizlere Ev Sahipliği Yapacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir