Android ve IOS İşletim Sisteminde Manuel Operatör Seçimi Nasıl Yapılır?

Bazı anlarda ve bölgelerde telefonlarınızın Otomatik Operatör Seçimi yerine Manuel Operatör Seçimi seçeneğini aktifleştirmeniz gerekebilir.

Özellikle sınır bölgelerine yakın bölgelerde hattınızın Yurtdışı Üzerinden Bağlantı Sağlaması gibi bir sorunla karşılaşmamak adına Otomatik Operatör Seçimi seçeneğini iptal ederek Manuel Operatör Seçimini aktif hale getirmeniz gerekebiliyor.

Bu gibi durumlar Ayarlar sekmesi altından operatör seçim işlemini Manuel Yapıya almanız oldukça kolay. Bu yazımızda sizlere hem Android İşletim Sistemi hem de IOS İşletim Sistemi için bu ayarın nasıl yapılacağını anlatıyor olacağız.

Akıllı Telefon Pazarı - 2016

IOS İşletim Sistemi Manuel Operatör Seçimi

  • Cihazın AYARLAR sekmesine giriş yapın.
  • Menüden OPERATÖRLER seçeneğini bulup giriş yapın.
  • Ağ Seçimi sayfasındaki OTOMATİK yazısının yanındaki onayı kapatın.
  • İşlem sonrasında ekrana ARAMA Sayfası gelecek ve birkaç saniye sonra ekrana bulunduğunuz bölgedeki GSM Operatörlerinin isimleri gelecektir.
  • Bu sayfadan kullandığınız operatörün ismini bularak seçim yapmanız yeterli olacaktır.

 

Android İşletim Sistemi Manuel Operatör Seçimi

  • AYARLAR sekmesine giriş yapın.
  • BAĞLANTILAR menüsüne giriş yapın.
  • MOBİL AĞLAR menüsüne giriş yapın.
  • AĞ OPERATÖRLERİ kısmından AĞLARI TARA diyerek gelecek olan listeden kullandığınız Operatörü seçip Manuel Ayarları tamamlayabilirsiniz.

En Çok Satan Akıllı Telefon Modelleri

Manuel Operatör Seçimi ve Otomatik Operatör Seçimi Artı ve Eksileri

Eğer bulunduğunuz bölgede hattınızın çekimi ile alakalı bir sorun yoksa Manuel ya da Otomatik tercihlerinden birisini seçmenizin size bir zararı olmayacaktır.

Eğer sınıra yakın bir bölgede yaşıyorsanız ve telefonunuz ara ara Sınır Ötesi Baz İstasyonlarına bağlanarak sizi Yurtdışı Görüşme Ücreti ödemek zorunda bırakıyorsa bu durumda Manuel Operatör seçeneğini seçmenizde fayda vardır.

Eğer yurtdışında bir işiniz varsa ve Türkiye’den ayrılacaksanız bu durumda Otomatik Operatör Seçeneğini seçmeniz gerekecektir. Aksi durumda cihazınız Sadece Acil Arama seçeneğine takılı kalacaktır.

Manuel Operatör Arama seçeneğini seçmeniz durumunda cihaz ara ara sizden Hangi Operatöre Bağlanayım gibi bir soru altında bulunulan bölgedeki GSM Operatörlerini sıralayabilir. Bu genellikle kısa süreli ağ kayıplarında ortaya çıkan bir sorgulamadır.

Android ve IOS İşletim Sisteminde Manuel Operatör Seçimi Nasıl Yapılır?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir