Android İşletim Sisteminde Güvenlik Sorunları Çoğalıyor

Android İşletim Sisteminde son dönemde yaygınlaşan Sahte Yazılım sorunları giderek büyümeye başladı. Hatta bu yazılımlar organize bir şekilde birçok uygulama biçimi olarak telefonlarımıza girmiş bile olabilir.

Adobe Flash Player veya Adobe Reader olarak son dönemde görünen bazı uygulamaların Organize bir Hacker çetesine ait olduğu, kurulduğu telefonda birçok bilgiyi kullanıma açtığı belli oldu. Hatta bu yazılımların belirlenen adreslerde bulunan Ücretli Yazılımları satın aldığı ve borcunu size yüklediği anlaşıldı.

Android İşletim Sisteminde Zararlı Yazılım Alarmı
Android İşletim Sisteminde Zararlı Yazılım Alarmı

3. Parti Yazılımlar olarak nitelendirilen bu yazılımlar genelde Google Play Market üzerinden değil de 3. Bir site üzerinden yazılım yüklemesi yapıldığında telefona girebiliyorlar. Ancak Google Play Store ya da diğer adıyla Android Market içerisinde de çok az sayıda da olsa Zararlı Android Yazılımları mevcut.

Bu sebeple kurduğunuz programları iyi analiz etmeli, Sizden hangi bilgilere erişim izni istediğini görmeli, Google Play Store dışındaki bir kaynaktan uygulama yüklerken çok dikkatli olmalıyız.

Son dönemde Norton, Trend Micro gibi firmalar tarafından pazara sürülen ve oldukça uygun fiyatlardan satılan Mobil Anti Virüs Paketleri de işinizi görecek ürünler sıralamasında ilk sıralarda yer alabilirler. Bu şekilde en azından telefona bulaşan birçok tehlikeli yazılım hemen fark edilecek ve temizlenecektir.

Unutmayın ki Bankacılık İşlemleri, Alım Satım İşlemleri, Kişisel birçok bilgi ve daha nice işlem ve ürünler telefon üzerinden hallediliyor. O sebeple bu bilgilerin dışarı sızması kimse için iyi olmaz.

Ona göre önlemleri almalı, dikkatli bir telefon kullanım dönemine girmelisiniz.

 

Android İşletim Sisteminde Güvenlik Sorunları Çoğalıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 Yorum

  1. Ah Google ah bir işide tam yap. Plus çıkartın bitti. buzz çıkartın bitti. Efendime söyliyim yeni servisler çıkartıyorsun bir işe yaramıyor yalnız Chrome’un tuttu işte o’da reklamlarla mekramlarla.

    Cevapla
  2. 31 Mayıs 2012, 21:57

    Android candır. Google Dünyada IBM firması benzeri bir şekilde teknolojiye yön vermek derdinde. Arkasından da koskocoman Amerika olunca bunu yapması elbette çok doğal oluyor. Ama yaptığı şeyler Çin’de işlemedi o başka :)

    Cevapla
  3. Böyle uygulamaları her zaman sevmişimdir. Gerçekten güzel ve ilginç uygulamalar çıkıyor. Çoğunu denemişimdir. Bu yüzden telefonuma bir çok kez virüs bulaştı ancak yinede durmadan devam ediyorum :)

    Cevapla
  4. Ya ben uygulamaları indirdimde bazen kurulumda sorun çıkıyor. Telefonumdan mı kaynaklıyor yazılımdan mı anlamadım. Bir arkadaşımdan yardım aldım ancak onlarda yapamadılar. Sanırım telefondan kaynaklanıyor.

    Cevapla
  5. Bazı yazılımları aceleye getirip açık bırakabiliyorlar. Bu açıkları yakalan kişiler yazılımın içerisine virüs gömebiliyorlar. Bunun için adroid mağazası gibi güvenli mağazaları tercih etmek gerekir.

    Cevapla
  6. Android mağazasını kullanıyorum orada bir çok uygalama var hakikaten güzel şeyler buldum kullanıyorum. Android mağazasında bulduğum bazı uygulamalar gerçekten kullanışlı.

    Cevapla
  7. Android mağazası dışında güvenle girebileceğimiz siteler yokmudur? Daha rahat dolaşabileceğimiz veya daha fazla uygulama bulabileceğimiz güvenli bir şekilde indirip kurabileceğimiz mağazalar var mıdır?

    Cevapla
  8. Norton dışında kullanabileceğimiz antivirüs programları var mıdır? Norton dışında kullanbileceğimiz daha kullanışlı programlar varsa paylaşırsanız teşekkür ederim. Kolay gelsin

    Cevapla
  9. Norton ücretsiz versiyonu yokmudur? Ayrıca Norton ne kadar fiyatı nedir bilginiz varsa paylaşırmısınız. Yada tahmini bir rakam verebilirsiniz. Teşekkür ediyorum.

    Cevapla
  10. Bu antivirüs porgramı bizi ne derece koruyabilir. Yani bu programı kurduğumuz zaman bu yazılımları komple engeleyecekmidir.

    Cevapla
  11. Android yayıldıkça zararlı yazılımlarda yayılarak büyüyecektir. Biraz abes kaçacak ama WİNDOWS XP deki zararlı virüs vs Linux’ a göre daha fazladır. Bunun sebebi XP’ nin uzun süredir kullanılması ve daha yaygın olmasıdır.

    Cevapla
  12. Android Market içerisinde de çok az sayıda da olsa Zararlı Android Yazılımları mevcut. Google’ ın kendi mağazasında bile zararlı yazılımlar var mı? Google’ a bile güvenmeyeceğiz o zaman

    Cevapla
  13. Dünyada sahte yazılım ile başı dertte olan sadece Android değil ki bir sürü firma bunun için savaşıyor. Yalnız android uygulamalarının güzelliği hackerları daha fazla cezp ediyor ve daha çok android ve yan uygulamalarını vuruyor. Adobe Flash ve reader olarakta yiny öel.

    Cevapla
  14. 27 Mayıs 2012, 11:15

    Benim gibi telefonunuza şarkı ve dosya indirelenler için bir program yapmaları lazım gerçektende. Sürekli resetletiyorum telefonumu :S

    Cevapla
  15. Her yazılımının güvenlik sorunları olacaktır tabii bence bu kadar telaşa düşmemek lazım sadece biraz dada dikkatli kullanalım telefonlarımızı yeterli

    Cevapla
  16. Hemen hemen her yazılımın açık bir tarafı vardır kimileri için bu açıklar para demek kazanç demek. Adamlar sırf bunları bulmak için gece gündüz çalışıyorlar

    Cevapla
  17. Android Markette bile zararlı yazılımlar varsa biz telefonumuzu nasıl koruyacaz peki? Telefonumuzu zararlı yazılımlardan korumak için bir program yokmu ya virüs programı gibi bir şey?

    Cevapla
  18. 26 Mayıs 2012, 08:45

    Her uygulamayı indirip kurmamak lazım telefonumuza hele ki ücretsiz uygulamalar kesinlikle ben şayet hiç bir zaman ücretsiz uygulama kullanmam, sonuçta adamlar hayrına yazmıyor o uygulamayı

    Cevapla