Android L sürümü çok yakında geliyor

Android L Google tarafından meraklılarına tanıtıldı. En çok merak edilen ise Android’in yeni sürümünün numarasının ne olacağı. Sürüm numarası 4.5 mi yoksa 5.0 mı olacak merak konusu, Google’sa bunu henüz açıklamadı. Bu detaylar ve Android’in meşhur “tatlılı” ismi, büyük ihtimal önümüzdeki aylarda ortaya çıkacak. Ancak önemli olan numarası değil özellikleri. Bu özellikler oldukça fazla dikkat çekecek ve tüm meraklılarını kendisine çekecek.

Android L‘nin en çabuk fark edilen, en önemli yeniliği, yeni tasarım dili “Material Design”. Android’in yanında Chrome OS’u da etkileyecek bu yeni arayüz tasarımı, henüz tamamlanmamış olsa da etkinlikte onu fazlasıyla görebiliyoruz. Google’ın yaptığı en önemli değişikliklerden biri, ekran geçişlerini animasyon ve 3 boyutlu efektlerle daha belirgin hale getirmesi ve ekrandan ekrana “ışınlanmayı” ortadan kaldırması. Yeni tasarım dilinin bir başka amacı, tasarımı uygulamalar arasında daha tutarlı bir hale getirmek.

Android L
Android L

Android L’nin bir sonraki büyük yeniliği ise uyarılarıyla ilgili. Uyarılar yeni sürümde ekranın üzerinden içeriye doğru akıyor. Örneğin siz oyun oynarken uyarılar yüzünden dikkatiniz dağılmıyor. Oyun sırasında gelen çağrı ile oyununuz bozulmuyor çünkü çağrı tam ekran gösterilmiyor, oyununuz kaldığı yerden devam ediyor. Ekranın üst kısmında gösterilen kart şeklindeki uyarıyı kullanarak isterseniz çağrıyı cevaplayabiliyor, isterseniz dışarıya doğru sürükleyerek oyununuzu sürdürebiliyorsunuz. Aynı işlev, mesajlar ve diğer işlemler için de geçerli.

Android L’nin önemli bir diğer özelliği ise entegre pil tasarrufu özelliği, kullanımınızı 90 dakikaya kadar uzatarak akıllı telefonların var olan şarj problemine bir çözüm olacağa benziyor. Android L, aynı zamanda TV’leri de destekleyecek ve ekranda bilgiler sunabilecek.  Android TV özelliği ile telefonunuzdan fazlasını sizlere sunacak. Android TV, büyük ihtimal bir gamepad ile oyun oynamanıza da izin verecek. Tüm bu özelliklerinin yanında yeni sürümle daha birçok özellik geliyor ve Android meraklıları büyük bir ilgiyle bekliyor.

Android L sürümü çok yakında geliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir