Android Q Güncellemesi Sayesinde Operatörler Kolaylıkla Cihazlara Sim Kilidi Koyabilecekler

Android Q sürümüne gelmesi beklenilen yeni bir özellik sayesinde Operatörlerin satışını yaptıkları cihazlara Sim Kilidi koymaları kolaylaşacak gibi görünüyor.

Getirilecek olan bu yazılımsal düzenleme ile operatörler kendi satış kanalları üzerinden sattıkları cihazların sadece kendi sim kartları ile kullanılabilmesi için cihazlara sim kilidi koyabilecekler.

Geçtiğimiz yıllarda sıkça karşımıza çıkan sim kilitli telefonların Android Q sürümünü alan cihazlar ile birlikte yeniden gündeme gelmesi ve tüketicinin karşısına çıkması muhtemel gibi görünüyor.

 

Sim Kilidi

 

Android Q Sürümü İle Sim Kilidi Koymak Kolaylaştırılıyor

Yapılan bilgilendirmede Android Q sürümünün Karanlık Mod ve Uygulama izinleri konusunda bir dizi geliştirme ile geleceği bilgisi verilmişti. Ancak son çıkan haberler özellikle kullanıcıları pek de memnun etmeyecek gibi görünüyor.

Sim Kilidi sistemi yeni bir sistem değil. Hali hazırda özellikle yurtdışında bazı firmaların da kullanmaya devam ettikleri bir sistem.

Ancak ilgili düzenlemenin direkt olarak işletim sistemi üzerinden yapılabiliyor olması operatörlerin de elini güçlendirecek ve bu alanda adım atmaları noktasında destek olabilecektir.

 

Sim Kart

 

Çift Sim Kartlı Modellerin de Operatörler Üzerinden Satışı Başlayabilir

Bilindiği gibi operatörler özellikle Çift Sim Kartlı Akıllı Telefonların pek fazla satışını yapmak istemiyorlar. İkinci sim olarak farklı bir operatörün kullanılması ihtimaline karşın.

Ancak Android Q sürümü ile birlikte operatörlerin Çift Sim Kartlı Akıllı Telefon satışına da sıcak bakmalarının önü açılmış olabilecek.

Operatörler diledikleri zaman Sim 1 kısmında kendi sim kartları takılı değilse Sim 2 kısmını kullanıma kapatabilecekler veya Sim 2 kısmını sadece belirli operatörlerin sim kartlarına açık bırakabilecekler.

Android Q Güncellemesi Sayesinde Operatörler Kolaylıkla Cihazlara Sim Kilidi Koyabilecekler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir