Apple Beyin Takımında Taşlar Yerinden Oynuyor

Apple son dönemde pek de iyi günler geçirmiyor desek yeridir. İç Çatışmaların büyümeye başladığı Apple firmasın da birçok hata da direkt olarak işten çıkarmalar ile sonuçlanabiliyor. Son örnek ise Apple Harita Uygulaması ile çuvallayan Richard WİLLİAMSON oldu.

Apple Maps isimli uygulamayı geliştirmek ile sorumlu olan ekibin Tepe Sorunlusu olan Richard WİLLİAMSON uygulamanın bir anlamda çuvallaması ve Apple’a yakışmayacak bir şekilde hatalarla dolu olmasından dolayı firma tarafından tüm görevlerine son verilerek işten çıkarıldı.

Daha önce de benzer bir sorun yaşayan Apple firması bu noktada İOS Kıdemli Başkan Vekili olarak firmada çalışan Scott FORSTALL’ın işten ayrılmasına karar vermişti.

Apple Maps Uygulamasını Ekip Lideri Richard WİLLİAMSON
Apple Maps Uygulamasını Ekip Lideri Richard WİLLİAMSON

 

Richard WİLLİAMSON sonrası dönemde Apple Maps Bölümü Tepe Sorumlusu olarak Eddie CUE görev yapacak. Bu kapsamda görevinin başına geçen CUE ilk olarak hem Apple içi hem de Apple dışı Uygulama ve Harita çalışması yapan mühendislerden destek alınacağı ve Yeni Apple Maps ile tüm sorunların ortadan kaldırılarak Apple firmasına yakışan bir uygulamanın ortaya konulacağını belirtti.

Kısacası Apple firmasının özellikle Beyin Takımı içerisinde yoğun bir sürtüşme ve sıkıntı mevcut gibi görünüyor. Ağır toplarını kaybeden veya işten çıkaran Apple firması bakalım önümüzdeki günlerde başka hangi kararlar ile gündeme oturmayı başaracak.

Apple Beyin Takımında Taşlar Yerinden Oynuyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir