Apple Google Karşısında Tablet Sektöründe Gerilemeye Başladı

Genel anlamda pazardaki Android Tablet Ağırlığına rağmen marka olarak en yüksek satış rakamlarına sahip olan Apple iPad yavaş yavaş gerilemeye başladı.

Tablet PC denildiğinde ilk akla gelen cihazlardan birisi olan ve kullanıcıların genelde Tablet yerine iPad sözcüğünü kullandığı Apple ürünlerinde 2012 senesinde bir gerilenme yaşanmaya başladı.

İlk olarak Japonya pazarından gelen ve Apple iPad modellerinin Google Nexus 7 karşısındaki Pazar kaybını belirten haber sonrasında Dünya Pazarında da Apple markasının satışlarda gerilemeye başladığı gözler önüne serildi.

Bir dönemler Prestij ve Kalitenin adı olarak anılan Apple ürünlerinin son dönemde büyük Pazar kayıpları yaşamasında ise elbette ki Google ürünlerinin Agresif Fiyat ve Yüksek Performans alanındaki başarılı çalışmalarının yeri büyüktür.

Apple Google Karşısında Tablet Sektöründe Gerilemeye Başladı
Apple Google Karşısında Tablet Sektöründe Gerilemeye Başladı

Birçok pazarda  Apple iPad 4 alınabilecek bir fiyata 2 veya 3 adet Google Nexus 7 alabilen bir kullanıcı için yapılan işlemlerin hemen hemen aynı olması tercihlerinde kaymasına sebep olmaya başladı.

Çin malı Android İşlemcili Tablet PC modellerini bu liste dışında bile tutsak pazardaki rekabette Android İşletim Sistemli cihazların ağırlığının arttığını rahatlıkla görebiliyoruz. İOS İşletim Sistemi ise yavaş yavaş gerileme dönemine girmiş durumda.

Yakın dönemde çok bariz bir fark olmasa da Samsung, Asus, Sony gibi firmalarında Android İşletim Sistemi ve Windows Mobile 8 İşletim Sistemi ile pazara sunacakları ürünlerle de Apple iPad serisinin tahtı epey sarsılacak gibi görünüyor.

Bakalım Apple firması hızlı bir gelişme yaşattığı, 1 yıl dolmadan üst sürümü çıkardığı, hemen arkasında da Mini serisini çıkardığı iPad serisi için bir yükseliş çalışması yapacak mı? Yoksa Sony Tablet Z, Asus Nexus 7, Samsung Galaxy Note 10.1 gibi ürünler pazarda yükselmeye devam mı edecekler.

Apple Google Karşısında Tablet Sektöründe Gerilemeye Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir