Apple İflas mı Ediyor?

Apple firması iPhone cihazlarını çıkardıktan sonra elde ettiği üstün başarı ve satış rekorlarının ardından diğer firmalarında bu tarz akıllı telefonlara yönelmesinden bu yana Apple firması hakkındaki dedikodular birbirini kovalamaya devam ediyor.

Her yeni modelin öncesinde ve sonrasında Apple firması hakkında iflas ettiği ve battığı yönünde çeşitli spekülasyonlar yapılmaya devam ediyor.

Buz dağının diğer tarafında ise Apple firmasının teknoloji yeniliklerinin lideri olduğu ve yeniliklerin öncüsü olmaya devam edeceği konuşuluyor.

Bu düşüncelerden hangisi doğru?  Hangi tarafın fikirleri gerçeği yansıtıyor? Bu sorulara yanıt bulmaya çalışacağız.

Apple İflas mı Ediyor
Apple İflas mı Ediyor

Bir firmanın geleceğini konuşmak istersek ki bu Apple gibi teknoloji alanındaki öncü ve lider markalardan birisi olursa, öncelikle geçmişi ve yapmış olduğu yenilikleri dikkate almamız gerekir. Yahoo firmasından alınan veriler doğrultusunda elde edilen sonuçların gösterdiği, Apple firmasının 25 yıl boyunca 3 sene hariç hiç zarar açıklamadığı görülüyor.

Apple firması 2013 yılı verilerine göre, 2013 yılı ilk çeyreğinde 51 milyon adet akıllı telefon satarak kırılması zor bir rekora imza atmış ve 57,6 milyar dolar gelir elde ederek tarihi bir rekora imza atmıştır.

Bu yazılanlar ve resmi rakamlar doğrultusunda Apple’in iflasın eşiğinde olduğu, iflasa sürüklendiği gibi analiz ve haberler yapılmaya devam ediyor. Bu haberlerin yapılmasına iten en büyük güç Apple’in en büyük rakibi olan Android işletim sistemli telefonların kullanımının giderek artması olarak gösterilebilir. Peki bu haberler doğruyu yansıtıyor mu?

Her yıl bu tarz haberlerin yapıldığı göz önüne alındığı zaman Apple firmasının her yeni modelinde yaptığı gibi yine satış rekorları kırıp bu haberleri asparagas diye tabir edilen uydurma haber olarak tarihin sayfalarında bırakması bekleniyor.

Apple İflas mı Ediyor?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir