Apple iPad Tablet Sektöründe Düşüşe Geçti

Pazara bir anlamda ismini veren Apple iPad serisi Tablet PC satışlarında gerilemeye başladı. Pazara çıkan rakip ürünlerin daha uygun fiyatlardan satışa çıkması ise buna sebep olan asıl konu.

2012 senesinin başında Pazar payını %65 seviyesine kadar taşıyan ve New iPad ile bir satış rekoru kıran Apple firması 3. Çeyrek sonuçlarında ise pazardaki payını %50.4 seviyesine çekmiş durumda. Yani neredeyse %15 lik bir kayıp söz konusu.

Bunun sebebi ise Google destekli Android İşletim Sistemi ile pazara sunulan Amazon Kindle Fire ve Asus Nexus 7 gibi Uygun Fiyatlı ve performanslı ürünlerin pazara sürülmesi oldu gibi görünüyor. % seviyelerinde seneye başlayan Asus ve Amazon satışları 3. Çeyrek sonunda %10 seviyesini aşmış durumda.

Bunun yanında Samsung firması da satışlarını arttırmış durumda. Koreli Mobil Ürün üreticisi 3. Çeyrek sonunda Pazar payını %18.4 seviyelerine taşıdı. Yılbaşında ise Samsung satışları %7 civarında idi.

Apple iPad Tablet Sektöründe Düşüşe Geçti
Apple iPad Tablet Sektöründe Düşüşe Geçti

 

Bu rakamlar ile birlikte yılın üçüncü çeyreği içindeki tablet bilgisayar satışları Apple 14 Milyon, Samsung 5.1 Milyon, Amazon 2.5 Milyon, Asus 2.4 Milyon ve diğer üreticiler 3.7 Milyon olarak gerçekleşmiş oldu.

Pazarda şu aşamada yaklaşık olarak %50 oranında İOS İşletim Sistemi kullanan, %50 oranında da Android İşletim Sistemli ürünlerden yana tercihi kullanan bir kitle mevcut.

Son dönemde Apple tarafından pazara sunulan Apple iPad Mini ve Apple iPad 4 modelleri eğer iş görmeye başlarsa Apple satış rakamlarını üste çekecektir. Ancak bu ürünlerin ne kadar tutulacağı ise şimdiden bir muamma.

Apple iPad Tablet Sektöründe Düşüşe Geçti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir