Apple iPhone 5 ile NanoSim Teknolojine Geçiyor

Apple, iPhone 5 ile birlikte hayatımıza yepyeni bir teknolojiyi, nano-SIM kartı getirecek. Halihazırda kullanılan micro-SIM‘lere nazaran yüzde 40 oranında daha ince olan nano-SIM kart, Apple’a da bazı önemli avantajlar sağlıyor.

En başta nano-SIM ile Apple, çok daha ince bir yapıda olan cihaz geliştirebilecek. Bunun dışında iPhone’larda daha az yer kaplayan nano-SIM, farklı donanımların da kendine yer bulmasını sağlayacak.

Micro Sim - Nano Sim Ayarı Geliyor

Ancak nano-SIM ile birlikte bazı zorluklarla da karşılacağız. Örneğin iPhone 5’lerde kullanılan nano-SIM, başka telefonlara giremeyecek. Zira nano-SIM’in yaygınlaşması için uzun bir süre geçecek. Bu arada kullanıcılar iPhone’larından çıkardığı nano-SIM’i başka bir telefona takamayacağından sıkıntı yaşayabilecek.

Piyasadaki kayda değer operatörlerin çoğunun desteğine sahip olan Apple, standardı belirlemiş olmanın verdiği avantajla iPhone 5 içinde yeni kartı kullanacak ve daha da ince bir telefonu piyasaya sürme şansını yakalayacak.

APPLE’IN RAKİPLERİ FARKLI BİR SIM KART İSTEDİ

Nano-SIM tasarımı, geçtiğimiz aylarda mobil endüstri standartlar grubu tarafından kabul edilmişti. Aylardır süren çekişmede Nokia ve iş ortakları, micro-SD’ye benzer, ancak yeni bir form önermişti. Buna karşılık Apple’ın nano-SIM’i çerçevesi daha da inceltilmiş bir micro-SIM.

Apple iPhone 5 ile NanoSim Teknolojine Geçiyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir