Apple iPhone 5 Sayesinde Karaborsa Bayram Etti

Uzun süredir BTK tarafından alınan önlemler neticesinde yoğun bir telefon satışı gerçekleştiremeyen Telefon Karaborsası Apple iPhone 5 ile eski canlı günlerine dönmeyi başardı.

Türkiye pazarına gelmediği için oldukça yüksek bir Talep açığına sahip olan ülkemizde iPhone 5 için ortalama fiyat ise 3000 – 4000 TL seviyesinde oldu.

Çeşitli internet sitelerinin yanında Gittigidiyor, Sanalpazar gibi sitelerden de satışı yapılan Spot iPhone 5 modelleri bir anlamda satış rekorları kırmaya başladı.

Yine bir mağaza zinciri tarafından getirilen iPhone 5 ürünleri birçok mağazada 1-2 saat içerisinde tamamen satıldı.

Apple iPhone 5 Türkiye'de Satışa Çıktı
Apple iPhone 5 Türkiye’de Satışa Çıktı

 

Henüz Resmi olarak ülkemize sokulmayan iPhone 5 modeli için pazarda kıyasıya bir Pazarlama Savaşı dönüyor. Vodafone, Avea ve Turkcell tarafından Kasım ayı gibi ülkemize sokulacak ve tahmini olarak 2000 – 3000 TL arasında olacak olan iPhone 5 modeli için biraz daha sabretmek sanırım doğru bir karar olacaktır.

Özellikle pazardaki sim kartların henüz iPhone 5 sürümüne uyumlu olmadığını da göz önüne aldığımızda Apple iPhone 5 için 3000 – 4000 TL gibi rakamlar ödemek ne denli doğru olur bilemiyoruz.

Hani Prestij noktasında bakanlar olacaktır. Ancak iPhone 4 S ile aynı tasarıma sahip olmasından dolayı elinizde Apple iPhone 5 modeli ile dolaşmanız durumunda pek de dikkat çekeceğinizi düşünmüyorum.

Apple iPhone 5 Sayesinde Karaborsa Bayram Etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir