Apple iPhone 5S Modelinin Özellikleri, Türkiye Fiyatı ve Kullanıcı Yorumları

Apple ailesinin yeni üyesi Apple iPhone 5S modeli muhteşem bir tanıtımla pazara sürüldü. Peki, iPhone 5S Özellikleri, Türkiye satış fiyatı ve kullanıcı yorumları ise nasıl bir telefon. İşte aradığınız soruların cevapları…

Öncelikle işlemcisine bakalım cihazın. Dünyada ilk kez 64 Bit çipe sahip olarak üretilen Apple A7 işlemcilerin tercih edildiği Apple iPhone 5S modeli ilk üretilen Apple iPhone modelinden 40 kat daha hızlı ve performanslı.

M7 serisi işlemci ile kullanıcı hareketlerini inceleyebilen yeni nesil iPhone ile özellikle hareketlere bakılarak Sağlık konusunda birçok bilgi elde edilebilecek. Yani iPhone 5S bir sağlık asistanı olarak yanınızda yer alacak. Bu alanda ilk çıkan uygulama ise Nike+ Move adı verilen bir uygulama oldu bile.

iPhone 5S’in OpenGL ES 3.0 desteği ile oyunlarda daha yüksek bir performans sergileyeceğini ve benchmark oyunu olarak nitelendirilen Infinity Blade’in 3.oyununu çok rahat oynatabileceğini de belirtelim.

Apple iPhone 5S Kamera
Apple iPhone 5S Kamera

Kameradaki diyafram açıklığını iPhone 5S‘te f2.4’ten f2.2’ye düşüren Apple, 8 Megapiksel çözünürlükteki yeni iSight kamerası ile muhteşem bir fotoğraf deneyimi sunuyor.

İki adet led flaşın bulunduğu iPhone 5S’in, fotoğraf konusunda dikkat çeken bir diğer özelliği ise flaşın ortamdaki renklere ve ışığa göre otomatik olarak algılaması ve daha kaliteli fotoğraflar çekebilmesi olarak göze çarpıyor.

iPhone 5S‘in Slo-Mo özelliği ile artık 720p çözünürlüğünde 120 FPS hızında ve 1080p çözünürlüğünde videolar çekebilirsiniz. Yeni seri çekim özelliği ile ayrıca saniyede 10 kare fotoğraf da çekebilirsiniz.

Birçok sızıntı haberlerinden hatırlayacağınız gibi iPhone 5S’te parmak izi sensörünün (Touch ID) kullanılması konuşuluyordu. Apple etkinliğinde bu özellik sonunda resmiyet kazandı.

Apple iPhone 5S Uygulama
Apple iPhone 5S Uygulama

Mobil güvenliği iPhone 5S ile bir adım daha ileriye taşıyan Apple, ana ekran tuşuna yerleştirdiği Touch ID ile kullanıcıların telefonlarına şifre koymasına, App Store ve iTunes Store‘a şifre girmek yerine parmak izleri ile giriş yapabilmelerine ve uygulamalara yine parmak izleri ile şifre koyabilmelerine imkan tanıyor.

Bu zamana kadar iPhone’larda klasikleşmiş siyah ve beyaz rengini kullanan Apple, iPhone 5S’te tercihini gümüş, uzay grisi ve altın renk seçeneklerinde kullandı. Gayet şık duran bu renkler ile tasarımında değişiklik olmayan iPhone 5S’i iPhone 5’ten kolayca ayırt edebilirsiniz.

Apple Store’da 39 dolara satışına sunulan renkli kapaklar ile ayrıca iPhone 5S’lerinizi daha da renklendirebilirsiniz. iPhone 5S, aynı iPhone 5’te olduğu gibi 123.8 x 58.6 x 7.6 mm boyutlarına ve 112gr ağrılığa sahip.

iPhone 5S’in bataryası güçlendirilerek kullanıcılara daha fazla kullanım süresi sağlandı. iPhone 5S 1440 mAh bataryası ile; 3G görüşmede 10, 3G tarayıcıda 8, LTE tarayıcıda 10, Wi-Fi tarayıcıda 10, video izlemede 10 ve müzik dinlemede ise 40 saat kullanım süresi sunuyor.

iPhone 5S, 802.11a/b/g/n Wi-Fi bağlantısını destekliyor. 5.nesil Wi-Fi olarak adlandırılan ve çok hızlı olan 802.11 ac ve NFC desteği maalesef ki iPhone 5S’te bulunmuyor. Bunun yanında iPhone 5’te de olduğu gibi Bluetooth 4.0 ve LTE bağlantıları iPhone 5S’te de bulunuyor.

iPhone 5S‘te kullanılan Ram ile ilgili henüz resmi bir açıklama bulunmadığını belirtelim.

20 Eylül tarihinde Amerika’da kontratsız olarak satışa sunulacak iPhone 5S’in; 16 GB’lık modeli 649 dolar, 32 GB’lık modeli 749 dolar ve 64 GB’lık modeli 849 dolar olacak.

Apple iPhone 5S modelinin ülkemizde ise Resmi olarak 2000 – 2500 TL gibi bir rakamdan satılacağını belirtelim. Ancak Resmi kaynaklar ile ülkemize gelmesi gecikirse Spot Pazarı bu noktayı iyi değerlendirecek ve 3000 – 4000 TL gibi Fahiş Fiyatlardan iPhone 5S modelini rahatlıkla satacaktır.

Geçmiş modellere göre bu sefer oldukça güçlü olarak gelen ve iPhone 5C ile pazarı sallamaya hazırlanan Apple iPhone 5S modeli nasıl bir kullanıcı deneyimi sağlayacak.

2013 sonuna kadar Pazar Apple iPhone serisi ile çalkalanacak gibi görünüyor.

Apple iPhone 5S Modelinin Özellikleri, Türkiye Fiyatı ve Kullanıcı Yorumları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir