Apple’ın Kurucusu Steve Wozniak İstanbul’da düzenlenecek olan “World Cities Expo İstanbul” etkinliği kapsamında yapacağı söyleşiyi iptal etti.
15 – 18 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek olan “World Cities Expo İstanbul” etkinlikleri kapsamında 16 Mayıs 2016 tarihinde saat 11.00’da gerçekleşecek olan ve moderatörlüğünü M. Serdar Kuzuloğlu’nun gerçekleştireceği Steve Wozniak söyleşisi son gün iptal edildi.
İptal ile alakalı olarak açıklama ise organizatörler tarafından şu mesaj ile katılımcılara bildirildi.
“İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 15-18 Mayıs 2017 tarihlerinde düzenlediği World Cities Expo İstanbul’17 ’nin ana konuşmacılarından Steve Wozniak, son ana kadar devan eden sürece rağmen, anlam verilemeyen bir şekilde etkinliğe katılımını iptal etmiştir. Bu konudaki gelişmeler tarafımızdan kamuoyuyla paylaşılmaya devam edilecektir.”
Daha Öncesinde de Wikipedia Kurucusunun Konuşması İptal Edilmişti
World Cities Expo İstanbul kapsamında yapılacak olan söyleşilerden bir tanesi olan ve Wikipedia kurucusu Jimmy Wales tarafından gerçekleştirilmesi planlanan konuşma ise organizatörler tarafından programdan çıkarılmıştı.
Wikipedia ile yaşanan yasaklanma süreçlerinden sonra alınan bu karar neticesinde Wikipedia Kurucusunun Türkiye’ye gelişi iptal edilmişti. Steve Wozniak tarafından son gün alınan kararda bu durumun etkili olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.