Apple mühendisleri telaş içerisindeler!

Apple firmasının iPhone 8’in Eylül ayındaki tanıtımına kadar yaşanan yazılımsal sıkıntıların çözülemeyeceğini söyleniyor. Fast Company’nin yaptığı haberlere göre Apple firmasında oldukça fazla bir panik havası hakim!

 

Apple firmasının ve dünya genelinde bir çok kullanıcının merakla beklediği bir akıllı telefon olan iPhone 8, Eylül ayında tanıtılacağı planlanıyordu. Fakat ortaya çıkan son haberlere göre Apple firmasında çalışan tasarımcılar ve mühendisler üretim gecikmelerine sebep olabilecek bazı yazılımsal sıkıntıları çözebilmek için yoğun bir çalışma temposuna girmişler. Bu durumun düzeltilmesi için ellerinden geleni yapan Apple çalışanları eğer başarılı olamazlarsa, iPhone 8 donanımsal olarak tam olsa da yazılımsal olarak bazı eksiklerle beraber piyasaya çıkabilir!

iPhone 8’in bu kadar önemli bir iPhone modeli olmasının en büyük sebebi yeni bir çok özellikle birlikte gelmesi ve bazılarının devrim niteliğinde olması. Bu özelliklerden biri olan kablosuz şarj özelliği konusunda sıkıntılar yaşanıyor. Daha öncelerde internette yazılan haberlerde, kablosuz şarj özelliğinin iOS ile hala uyumlu olarak çalışmadığı ve bu yüzden iOS 11.1 ile birlikte aktif olarak çalışabileceği yazılmıştı. Daha öne buna benzer bir durumla karşılaşmıştık. iPhone 7 Plus’ta bulunan Portre Modu, bir sonraki güncelleme ile birlikte aktif hale gelmişti. Bu yüzden kablosuz şarj özelliği için de böyle bir çözüm yolu sağlanabilir.

Bu sorunun dışında yapılan diğer bir iddia da diyor ki, Touch ID’nin bir alternatifi olarak gelecek olan yüz tanıma özelliğini sağlayan 3D sensörlerinin güvenli olarak çalışmasını sağlayan kodlar iOS ile uyumlu bir şekilde çalışmıyor. Bu iddia karşısında yapılan açıklamalara göre, Apple firması 3D sensörleri ile yaşadığı sorunları en kısa sürede çözebilecek çözüm yollarına sahip. Eğer sorun beklenildiği gibi kısa bir süre içinde çözülemezse şirket sensörleri yine de telefona dahil edecek. Fakat iOS 11.1 güncellemesi ile aktif hale getirecek. Bu yüzden iOS 11.1 güncellemesinin ne kadar önemli bir güncelleme olduğunu bir kez daha söylemekte fayda var.

Apple mühendisleri telaş içerisindeler!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir