Apple TV ’den Uygulama Geliştiricilerine Özel TV Dizisi

Apple TV oldukça geniş bir kullanım alanına kavuşunca Apple firması da tıpkı Netflix gibi kendi TV Dizilerini çekmeye başlama kararı aldı.

Sadece Apple TV kullanıcıları ve Apple ürün sahipleri için yayında olacak olan özel programlar ile Apple firması TV izleyicilerini kendisine çekmeye ve bağlamaya çalışacak.

Bu kapsamda da The New York Times tarafından verilen habere göre ilk çalışması bir TV Dizisi olacak ve dizinin konusu Uygulama Geliştiriciler üzerine olacak.

 

Apple TV ’den Uygulama Geliştiricilerine Özel TV Dizisi
Apple TV ’den Uygulama Geliştiricilerine Özel TV Dizisi

 

İlk Dizi de Teknoloji ve Mobil Dünyadan

İlk dizi için belirlenen Uygulama Geliştirme ve Pazarlama Süreçleri konusunu ele alan Apple firması bir anlamda kendi sektöründe, kendi yaptıkları işin bir kısmını özelleştirerek izleyicilere sunacaklar.

Proje hakkında çok fazla detay vermeyen Apple firması ortaya çıkacak olan ilk Dizi Projesinden ise oldukça umutlu.

Projenin başarılı olmasını isteyen Apple firması bu kapsamda çalışmalarını tanınan isimlerle yapma kararı almış durumda. Müzisyen Will.i.am ve televizyon sektörünün uzmanları Ben Silverman ile Howard T. Owens projenin gelişiminde Apple’a destek olacak.

 

Apple TV
Apple TV

 

Tüm Apple Ürünlerinden Erişim Olacak

Dizi hakkında henüz çok fazla detay sunulmamış olsa da dizinin özellikle Apple Kullanıcıları için güzel bir çalışma olacağı düşünülüyor.

İlk etapta Apple TV, Macbook, iPhone ve iPad gibi ürünlerin tamamı için kolay ulaşılabilir bir şekilde dağıtımı yapılacak olan diziler belki ilerleyen süreçte Özel TV Kanallarına da kiralanabilir.

Henüz ismi ve diğer detayları belli olmayan dizi için Apple firmasının özellikle AppStore gibi kendi uygulamalarını ve çalışmalarını da ön plana çıkarması kaçınılmaz bir durum olacaktır.

Geçtiğimiz ay Apple’ın Dr Dre’i konu alan Vital Signs isimli bir seri üzerinde çalışmaya başladığı ile alakalı bir bilgi daha pazara düşmüştü.

Apple Music üzerinden sunulması beklenen bu dizi hakkında da henüz bir gelişme mevcut değil. En azından basına sızdırılan bir bilgi şu aşamada yok.

 

Apple TV ’den Uygulama Geliştiricilerine Özel Dizi
Apple TV ’den Uygulama Geliştiricilerine Özel Dizi

 

Apple Dizilerine Türkçe Dil Desteği

Dizilerin İngilizce olarak pazara çıkacakları belli. Ancak bu işlemler sonrasında Yerel Pazarlara sunulurken Dublaj mı yapılacağı yoksa Altyazı seçenekleri mi kullanılacağı henüz net değil.

Netflix gibi uygulamalar genellikle Altyazı Tercihi ile ürünleri pazarlama yoluna gidiyorlar. Bu sayede daha az maliyet ile işin içinden çıkılabiliyor.

Ancak markasını her zaman belli bir seviyede tutan Apple firmasının yerli seslendirme firmaları ile anlaşarak pazara süreceği Dizilerin Dublaj ile yerel dile çevrilmesini de sağlayabilir.

Yani kısacası Apple Dizileri ülkemizde Türkçe Altyazı veya Türkçe Dublaj ile yayına alınabilir.

 

Apple TV ’den Uygulama Geliştiricilerine Özel TV Dizisi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir