AppStore Uygulama Fiyatlarına KDV Oranında Zam Yapılacak

Mobil Uygulamalardan da alınmaya başlanacak olan KDV için ilk adımı Apple attı. Önümüzdeki hafta AppStore üzerinden satışı yapılan uygulamaların resmi satış fiyatlarına %18 KDV oranı kadar zam yapılacak.

1 Ocak 2018 tarihinden itibaren ülke bazlı olarak Vergi Oranları hakkında çeşitli araştırmalar yapan Apple firması bu kapsamda Ermenistan, Beyaz Rusya, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye için yeni zamları listesine aldı. İsviçre’de ise daha önce alınan vergi diliminde yaşanan indirim sebebiyle az da olsa bir fiyat indirimi yapılacak gibi görünüyor.

Bu vergi dilimi araştırması sonrasında oluşacak olan zamların oranları ise şu şekilde sıralanmış durumda.

 

ÜlkeUygulanan Eski VergiUygulanacak Olan Yeni Vergi
Ermenistan%0%20
Belarus – Beyaz Rusya%0%20
Türkiye%0%18
Suudi Arabistan%0%5
Birleşik Arap Emirlikleri%0%5
İsviçre%8%7.7

 

 

AppStore İçin Yeni Zamlarda Gelebilir

Yerel Yönetimler ile arasını bozmak istemeyen ve satışlarına ufakta olsa bir darbe vurulmasını istemeyen Apple firması ülkeler tarafından alınan vergi kararlarını hızlı bir şekilde uygulamaya koymaya devam ediyor.

Ülkemiz için %18’lik bir KDV Eklemesi yapmasına rağmen yakın dönemde ortaya çıkması muhtemel olan diğer mali giderlerin de uygulamalara eklenmesi durumu söz konusu.

Yani Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından alınması muhtemel farklı vergi kalemleri de ortaya çıkarsa bu durumda AppStore üzerinden satışı yapılan uygulamalara ek zamlarda yansıtılabilecek.

AppStore Uygulama Fiyatlarına KDV Oranında Zam Yapılacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir