Arama Sonuçlarından Uygulama Yükleme Dönemi Başlıyor

Google tarafından yapılan güncellemeler ile direkt olarak Google Arama Sonuçlarından karşınıza çıkan Android Uygulamasını telefonunuza veya Tablet Bilgisayarınıza yükleyebileceksiniz.

Tabi ki bu işlemi yapabilmek için arka planda çalışan bir Google Play Hesabının olması lazım. Yani anlaşılacağı üzere Google Arama Sonuçlarından size Uygulama Önerisi yapılabilmesi için arama işleminin Telefon ya da Tablet PC üzerinden gerçekleştirilmesi gerek.

Bilgisayar üzerinden yapılan aramalarda ise bu özellik devre dışı kalarak normal arama sonuçları gösteriliyor olacak.

 

Amaç Uygulamalara Yönlendirmek

Google aslında burada temel olarak iki şeyi istiyor.

Birincisi aramaların kendi Arama Motoru üzerinden yapılmasını ve arama analizlerinin kendi elinde kalması.

İkincisi ise Uygulama Kullanımının artması ve Google Arama Sonuçlarından çıkan uygulamaların kullanıcılar tarafından kullanılmaya başlaması.

 

Arama Sonuçlarından Uygulama Yükleme Dönemi Başlıyor
Arama Sonuçlarından Uygulama Yükleme Dönemi Başlıyor

 

Google Play Store Açık Olmalı

İşlemin Google tarafından aktif hale getirilebilmesi için Akıllı Telefon ya da Tablet Bilgisayarınız üzerinden Gmail Mail Adresiniz ile Google Play Store üzerinden oturum açmanız gerekmektedir.

Bu işlemi daha önce yapmış olmanız durumunda yapmış olacağınız bir arama neticesinde size o arama da geçen Kelime ya da Kelimelere göre bir Uygulama Önerisi sınacaktır.

Örneğin CepSeyir şeklinde bir arama yapmanız durumunda Google Play Store’da yüklü olan CepSeyir Uygulaması direkt karşınıza çıkacak ve size Uygulamayı Yükleme İmkanı sunacaktır.

Bu özellikle Uygulama Geliştiricileri için daha fazla Akıllı Telefonda yer almak adına oldukça önemli ve işe yarar bir güncelleme gibi görünüyor.

 

Arama Sonuçlarından Uygulama Yükleme Dönemi Başlıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir