Asus MemoPad HD 7 Tablet PC Teknik Özellikleri

Asus tarafından Türkiye pazarında da satışına başlanılan Asus MemoPad HD 7 Tablet PC modelini sizler için oldukça detaylı bir incelemeye tabi tuttuk. Ancak ilk olarak sizlere modelin Teknik Özelliklerini bir özet geçelim.

Cihazımız aslında Fiyat / Performans noktasında tam bir Çin Malı Düşmanı. Çünkü 399 TL’den pazardaki bütün Çin Malı Tablet PC modellerini yok edecek bir konumda.

7 inçlik 1280 * 800 piksellik HD bir ekran ile karşımıza çıkan MemoPad HD 7 modelindeki piksel sayısı aslında HD standartlarından biraz da yüksek. Normalde 720p çözünürlük sunan HD standardı yerine Asus 800p lik bir standart sağlamış durumda. Panelin IPS Panel olduğu ve buna bağlı olarak görüntü kalitesi ve okunabilirlik seviyesinin de yükseldiğini belirtmekte fayda var.

Quad-Core serisi yani 4 Çekirdekli 1.2 Ghz’lik bir işlemci ailesi ile gelen Asus MemoPad HD 7 modeli pazardaki Çin Malı ürünleri bir anlamda tokatlamış oluyor. Çünkü birçok model tek veya çift çekirdek kullanırken Asus firması bu noktada Dört Çekirdek teknolojisini kullanmış durumda.

Tabi ki burada bir detay mevcut. SnapDragon serisi veya Tegra 3 serisi bir çekirdek kullanılmamış cihazda. Çünkü cihazımız Performans cihazı değil. Fiyat cihaz. Bu sebeple de Asus MemoPad HD 7 modelinde MediaTek firmasına ait MTK 8125 çipsetine konumlandırılmış Cortex A7 tabanına sahip bir işlemci tercih edilmiş durumda.

16 GB Dahili Depolama alanı ile gelen üründe kullanılabilir depolama alanı ise tabi ki 16 GB değil. Bu sebeple de firma mantıklı bir adım atmış ve içerisine 32 GB’a kadar destek sağlayan bir Micro SD Kart girişi eklemiş. Bu sayede ortalama 12 GB seviyesinde olan kullanılabilir depolama alanı +32 GB daha yükseltilebilir hale getirilmiş. Tabi ki bunun yanında Bulut Depolama Alanı kullanımı da mümkün.

1 GB Ram kullanan cihaz birçok tablet işlemini rahatlıkla yapabilecek seviyede. Tabi ki üst düzey oyunlarda hem ekranın HD olması hem de Ram değerinin 1 GB olması sebebiyle bazı kasılma ve yavaşlamalar yaşanıyor. Bu durumda aslında bu tarz bir cihaz için nemsiz bir durum.

Asus MemoPad HD 7 Tablet PC Teknik Özellikleri
Asus MemoPad HD 7 Tablet PC Teknik Özellikleri

5 MP Arka Kamera ve 1.3 MP Ön Kamera ile hayatımıza giren Asus MemoPad HD 7 modeli özellikle Fotoğraf Çekimi ve Video Çekimlerinden kendisinden beklenilenden daha fazlasını sunuyor. Birçok Fotoğraf Çekim Modu ile de size bir fotoğraf makinesi kadar olmasa da ona yakın bir kalite sunmayı başarıyor. Bu arada cihaz ile HD formatlı video çekimi yapabilmeniz de mümkün.

Batarya noktasında bekleme modunda 2 günü tamamlayan MemoPad HD 7 modelini kullanırsanız 10 saate varan bir batarya süresi sunuyor. Bize ulaştırılan inceleme ürünlerinde oyun ve fotoğraf ile oldukça yüklü bir çalışmada bile cihazın 5 saati aşan bir batarya süresi sunduğunu söyleyebiliriz.

Wi-Fi ve Bluetooth ile size kablosuz özgürlükte sağlayan üründe elbette ki 3G veya 4G desteği beklemek yanlış olacaktır. O sebeple cihazı Portatif olarak kullanma planınız varsa o zaman üst modellere bakmanız gerekecek.

Renk olarak ön kasada Siyah görünümü tercih eden firma arka kasa için ise oldukça iyi renk tercihleri sunmuş durumda. Siyah, Beyaz, Yeşil, Pembe ve Mavi renk seçenekleri ile satışa çıkan MemoPad HD 7 modeli özellikle tek renk modellerden bu anlamda da ön plana çıkmış oluyor.

Fiyat olarak 399 TL gibi bir fiyattan satışı yapılan MemoPad HD 7 modeli pazarda 200 – 600 TL den satılan Çin Malı ürünlerden çok daha iyi bir performans sağlıyor. Ayrıca Garanti – Malzeme Kalitesi ve Servis konusunda da oldukça iyi bir firma ile çalışmanın da avantajları her zaman kendisini gösteriyor.

Şuan Türkiye’de bulunan Teknoloji Mağazalarında yok satan bir model olması aslında cihazın kalitesini ve kullanıcılarda yarattığı etkiyi gösteriyor. Anca yine de aklında soru işareti olanlar Asus MemoPad HD 7 modeli için sayfamız üzerinden sorularını sorabilirler.

Asus MemoPad HD 7 Tablet PC Teknik Özellikleri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir