Asus ZenFone 3 & Asus ZenFone 2 Karşılaştırması

Yazı İçinde Bulabileceğiniz Bilgiler Neler?

Computex 2016 ile duyurusu yapılan Asus ZenFone 3 serisi ile Asus ZenFone 2 serisinin Tasarım, Donanım ve Fiyat noktasında bir karşılaştırmasını hazırladık.

2015 yılının başında duyurulan, ortalarında ise Türkiye’de satışına başlanılan Asus ZenFone 2 serisi ile 2016 Mayıs ayında duyurusu yapılan ve tahminen Temmuz veya Ağustos ayında satışına başlanılacak olan Asus ZenFone 3 serisi arasında kalanlar için bir Rehber Niteliği taşır diye düşünüyoruz bu karşılaştırma.

Henüz ZenFone 3 serisinin Türkiye Satış Fiyatı belli olmasa da Yurtdışı Satış Fiyatları üzerinden bir kıyaslama yaparak ilerleyeceğiz.

 

Asus ZenFone 3 & Asus ZenFone 2
Asus ZenFone 3 & Asus ZenFone 2

 

ZenFone 2 & ZenFone 3 Kıyaslaması

Dilerseniz öncelikle Teknik Özellikleri karşılaştırarak yola çıkalım. Sonrasında da biraz detaya inelim.

 

Özellik ZenFone 2 ZenFone 3
İşlemci Hızı 2.3 Ghz – 4 Çekirdekli 2.0 Ghz – 8 Çekirdek
İşlemci Ailesi Intel Z3580 SnapDragon 625
Ekran 5.5 İnç Full HD 5.5 İnç Full HD
Ram 4 GB 4 GB
Depolama 32 GB 32 GB
Kasa Yapısı Plastik Kasa Metal Kasa
Batarya 3.000 mAh 3.000 mAh
Bağlantı Hızı LTE Cat 4 LTE Cat 6
Parmak İzi Okuyucu Yok Var
Arka Kamera 13 MP 16 MP
Ön Kamera 5 MP 8 MP
Video Kaydı Full HD 4K
Çift Sim Kart Var Yok
Şarj Aleti 9V – 2A 5V – 2A

 

Asus ZenFone 2 Türkiye Lansmanı
Asus ZenFone 2 Türkiye Lansmanı

 

İşlemci – Ram – Depolama Alanı Karşılaştırması

Öncelikle İşlemci üzerinden başlayalım karşılaştırmaya. Asus ZenFone 2 serisinde Intel ailesine mensup Intel Z3580 kullanılırken Asus ZenFone 3 serisinde Qualcomm ailesine mensup SnapDragon 625 kullanılmış durumda.

Burada aslında 2 farklı yönden olaya bakabiliriz. İlk noktada Intel Z3580 serisi işlemciler Intel ailesinin tepe işlemcileri arasında yer alan bir işlemci iken SnapDragon 625 serisi bu sene pazara çıkan Orta Seviye işlemciler arasında yer alıyor.

Performans noktasında gündelik işlerde Intel markası biraz öne geçerken Oyun noktasında ise daha fazla kullanılan Adreno GPU serisinin katkısı ile ve doğru optimizasyonlarla SnapDragon markası bir adım öne çıkıyor.

Bu noktada da aslında Oyun Severler için Asus ZenFone 3 daha mantıklı bir işlemci sunarken Performans isteyenler için de Intel Z3580 daha doğru bir tercih olabilir.

Ram konusunda bir önceki seri ile yola devam eden Asus firması 4 GB Ram Bellek ve 32 GB Dâhili Depolama alanı ile eşit bir şekilde ilerliyor.

Bu noktada 3 GB Ram Belleğe sahip modelin ülkemizde satışa çıkmasını beklemiyoruz diyebiliriz.

 

Asus ZenFone 3 Ailesi
Asus ZenFone 3 Ailesi

 

Ekran Yapısı – Kasa Yapısı – Batarya

Ekran konusunda aslında pek bir şey değişmemiş diyebiliriz. 2.5D Kavisli Ekran yapısı dışında Full HD 5.5 İnçlik ekran korunmuş durumda.

2.5D Kavisli ekranın avantajı daha Premium görünmesi ve şık durması iken dezavantajı ise dışa doğu çıkık olmasından dolayı darbelerde daha çabuk kırılma riski taşıması olarak karşımıza çıkıyor.

Burada Dayanıklılık – Tasarım konuları bir biri ile karşı karşıya gelmiş durumda.

Kasa Yapısı konusunda ise ZenFone 3 bariz bir şekilde önde. Sunulan Metal Çerçeve sayesinde cihaz daha daya dayanıklı hem de daha Premium bir görüntü çiziyor.

ZenFone 2 serisinde olmayan Suya ve Toza Dayanım bu cihazda olsa aslında tadından yenmezmiş diyebilirdik ama ZenFone 3 için de bu özellik sağlanmamış durumda.

Batarya konusunda ise iki cihazında 3.000 mAh’lik bataryası eşdeğer süreler verecek gibi görünüyor. Ancak Asus ZenFone 2 modelinde kullanılan Hızlı Şarj Özelliği görünen o ki ZenFone 3 serisinde kendisine İşlemciden kaynaklı olarak yer bulamamış durumda.

 

2015 Model Asus ZenFone Serisinin Özellikleri

Bağlantı – GPS ve Diğer Özellikler

Bağlantı noktasında Cat4 sisteminden Cat6 sistemine geçen Asus firması ülkemiz için pek önemli bir adım atmış sayılmaz.

Çünkü ister Cat4 olsun ister Cat100 olsun ülkemizdeki 4.5G Bağlantı Hızları yerlerde sürünüyor.

Büyükşehirlerde 50 Mbit/s hızlarına ulaşanlar bayram yaparken daha kırsalda kalanlar 8 Mbit/s hızlara ulaşabilmenin peşinde.

GPS & GLONASS gibi Konum Servisleri ile çalışan iki cihazda ciddi anlamda başarılı bir Navigasyon – Konum Hizmeti sunuyor diyebiliriz.

 

Asus ZenFone 3 Serisi Duyuruldu, İşte Teknik Özellikler

Parmak İzi Okuyucu Farklılık Katıyor

Güvenlik konusunda ciddi bir gelişme olarak Parmak İzi Okuyucu eklenilen ZenFone 3 serisi bu anlamda bir adım öne geçmiş durumda.

Asus Zen UI Ara Yüzüne sahip olan iki modelden elbette ki ZenFone 3 daha güncel sürüm ile geliyor. Ama bu durumun yazılımsal olması ZenFone 2 modeli için de bir güncelleme ile rekabetin eşitlenebilmesi anlamına da gelmiş oluyor.

Kamera noktasında ise hem Çözünürlük Arttırılmış durumda hem de gelen OIS Desteği ile video çekimleri çok daha kaliteli hale gelmiş durumda. Bu sebeple de Kameraya Önem Verenler için ZenFone 3 serisi daha önde diyebiliriz.

 

Asus ZenFone 2 Ne Zaman Türkiye’de Satışa Çıkacak?

Asus ZenFone 3 & Asus ZenFone 2 Fiyat Karşılaştırması

Karşılaştırmanın aslında en can alıcı noktası burası.

Çünkü Asus ZenFone 2 modeli şuan satışta ve ortalama olarak 1.000 – 1.200 TL gibi bir rakamdan alıcı buluyor.

Asus ZenFone 3 ise Eylül – Ekim gibi satışa sunulacak ve gelen ilk duyumlar 1.299 – 1.499 TL gibi bir rakam aralığında satışa çıkacak olması.

Henüz rakamlar belli olmasa da Asus ZenFone 2 ile Asus ZenFone 3 modellerinin fiyat olarak çok yakın bir yapıda olması bekleniyor.

Bu durumda da ZenFone 3 daha yeni bir model olması ve sunduğu artılar ile ön plana çıkmayı başarıyor.

 

Sonuç olarak;

Benim zamanım var, Birkaç ay daha beklerim diyorsanız Asus ZenFone 3 modelini bekleyin,

Acelem var arkadaş diyorsanız bize göre halen Asus ZenFone 2 modeli Fiyat Performans olarak çok iyi durumda. Gidip o modeli alın.

 

Asus ZenFone 3 & Asus ZenFone 2 Karşılaştırması

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir