Asus ZenFone 3 Pegasus Ön İncelemesi (Detaylı İnceleme)

Yazı İçinde Bulabileceğiniz Bilgiler Neler?

Bu hafta içinde duyurusu yapılan Asus ZenFone 3 Pegasus modeli yabancı siteler tarafından incelenmeye başlanmış durumda. Bizde sizler için cihazla alakalı bir Ön İnceleme hazırladık.

Cihaz henüz elimize geçmedi. Ancak cihazla alakalı incelemeleri Yurtdışı Sitelerden rahatlıkla temin edebilmemiz mümkün.

Bizde bu kapsamda içeriklerine güvendiğimiz iGeekPhone sitesi tarafından hazırlanan Asus ZenFone 3 Pegasus İncelemesini sizlerle paylaşıyor olacağız.

İncelemenin orijinal halini görmek isteyenler http://www.igeekphone.com/asus-zenfone-pegasus-3-unboxing-zenui-3-0-os-antutu-camera-battery-review/ sayfasına göz atabilirler.

 

 

Asus Zenfone 3 Pegasus Yan Bölümler
Zenfone 3 Pegasus Yan Bölümler

 

ZenFone 3 Pegasus – Tasarım, Ekran ve İşçilik

Öncelikle cihazın daha önce pazara çıkan Asus ZenFone serilerinden farklı olarak Metal Kasaya sahip olduğunu belirtmemiz gerek.

Yani bu cihazda da tepe seri olarak pazara sürülen ZenFone 3 ailesi gibi sağlam ve Premium bir yapıda karşımıza çıkıyor.

Duyurularda Beyaz, Siyah, Altın ve Pembe Altın renkleri ile satışa sunulacağı belirtilen modelin özellikle Gold ve Rose Gold renkleri bayanlar tarafından ciddi bir talep görecektir diye düşünüyoruz.

Parmak İzi Okuyucusuna da sahip olan modelde 5 Farklı parmak izi tanımlamanız mümkün. Gelen ilk bilgilere göre bu seviyedeki bir cihaz için oldukça iyi bir Okuma Hızı sunduğunu da belirtmemiz gerek.

 

Asus Zenfone 3 Pegasus Ön Kısım
Zenfone 3 Pegasus Ön Kısım

 

Daha önce bazı sitelerde 5.0 İnç olacağı belirtilen ekranın 5.2 İnç olduğunu belirtmemiz gerek. Yine belirtildiği gibi HD IPS Panel kullanılmış modelde. Yani FULL HD bir ekrana sahip değil.

2.5D Ekran Yapısını kullanan model bu sayede güzel bir görünüme sahip. Ancak cihazın Ekranı ile Kasası arasında kalan o siyah boşluk özellikle Beyaz modelde biraz sırıtabiliyor. Bu noktada da Siyah renk tercihi daha güzel olabilir.

Önceki modellerde alt kısma konumlandırılan Home, Geri ve Özellik Butonları bu sefer kasadan çıkarılmış ve ekranın alt kısmına eklenmiş durumda. Yani fiziksel bir buton bu seride yok.

Artı olarak üst kısımdaki Asus logosu bu cihazda alt kısma alınmış ve kasa yapısı biraz daha küçük hale getirilmiş durumda. Bu arada ürünün kasa tasarımının özellikle Tek El Kullanımında oldukça başarılı olduğu görülüyor.

 

Asus Zenfone 3 Pegasus Kutu Yapısı
Zenfone 3 Pegasus Kutu Yapısı

 

ZenFone 3 Pegasus – İşletim Sistemi – Ara Yüz

Android 6.0 Marshmallow İşletim Sistemi ile son kullanıcı karşısına çıkacak olan Pegasus serisinin Asus Zen UI Ara Yüzüne sahip olduğu bilgisini de vermiş olalım.

Sade ve Akıcı bir yapıda olan bu yazılım yapısı sayesinde birçok kullanıcı Donma ve Kasılma olmadan cihazlarını performanslı bir şekilde kullanabilecek gibi görünüyor.

ZenMotion Özelliklerinin de yer aldığı cihazda aslında şuan kullandığımız Asus ZenFone 2 gibi modellerdeki yapı büyük oranda korunmuş durumda.

 

Asus Zenfone 3 Pegasus Kamera Yapısı
Asus Zenfone 3 Pegasus Kamera Yapısı

 

ZenFone 3 Pegasus – Kamera Kalitesi

Asus ZenFone 3 Pegasus serisinin ön kısmında 5 MP Değerinde bir kamera kullanan Asus firması arka kısımda ise 13 MP değerinde bir kameradan yana kullanmış tercihini.

13 MP değerindeki 5p kamera yapısında f/2.2 Diyafram Aralığı kullanan firma ön kısımdaki kamerada ise f/2.0 diyafram aralığına sahip bir lens kullanmış durumda.

Bu modelin de arka kamerası ile Full HD Video çekebilmeniz ve Ekstra Çözünürlük ile 50 MP değerinde fotoğraflar çekebilmeniz mümkün hale getirilmiş durumda.

Fiyat noktasında bakıldığında güzel işler çıkaran kameradan çok ekstra bir performans beklemek ise yanlış olacaktır diye düşünüyoruz.

 

Asus Zenfone 3 Pegasus Örnek Çekim
Zenfone 3 Pegasus Örnek Çekim
Asus Zenfone 3 Pegasus Örnek Çekim
Zenfone 3 Pegasus Örnek Çekim
Asus Zenfone 3 Pegasus Örnek Çekim
Zenfone 3 Pegasus Örnek Çekim

 

ZenFone 3 Pegasus – İşlemci ve Performans

Cihazda MediaTek firmasının MTK6735 serisi 1.3 Ghz’lik hıza sahip 4 çekirdekli işlemci ailesi kullanılmış durumda. GPU kanadında ise ARM Mali-T720 GPU ailesine mensup bir Ekran Kartı kendisine yer bulmuş.

LTE Cat 4 Bağlantı Hızı desteği sunan işlemci Orta Seviye Akıllı Telefonlar için üretilen bir işlemci olarak karşımıza çıkıyor.

İşlemcinin 64 Bit desteğinin olduğu bilgisini de vermeden geçmeyelim bu arada.

Son olarak cihazın Çift Sim Kart desteğinin de olduğunu ve  VoLTE desteğinin de kendisine yer bulduğunu belirtelim.

 

Asus Zenfone 3 Pegasus Antutu Testi
Zenfone 3 Pegasus Antutu Testi

 

AnTuTu üzerinden 35.726 Puan almayı başaran işlemci elbette ki bir ZenFone 2 ya da ZenFone 3 üzerindeki işlemci ile eşdeğer değil.

Bu sebeple de cihazı daha çok Gündelik İşler ve Orta Seviye Kullanım için tercih edebilirsiniz.

2 GB Ram Bellek olan modelin 16 GB Dâhili Depolama Alanı olacak iken 3 GB Ram Bellek bulunan modelde ise 32 GB Dâhili Depolama Alanı bulunacak.

 

Asus Zenfone 3 Pegasus Kamera Modları
Zenfone 3 Pegasus Kamera Modları

 

ZenFone 3 Pegasus – Batarya

Diğer serilerinde genelde 3.000 mAh’lik bir batarya kullanan Asus firması bu sefer 5.2 inç ekranın arkasına 4.100 mAh’lik bir batarya eklemiş durumda.

Bu özellikle az bir güç tüketen İşlemci ve Ekran Yapısı da göze alındığında ortalama olarak 2-3 Gün sizi götürebilecek bir şarj süresi sunması demek cihazın.

İnceleme esnasında 20 Adet Resim İncelemesi, 30 Dakika Oyun, 30 Dakika Video ve Yazılım Testleri yapan iGeekPhone sitesi ortalama olarak %22 Batarya Tüketimi yapmış durumda.

 

Asus Zenfone 3 Pegasus Batarya Kullanımı
Asus Zenfone 3 Pegasus Batarya Kullanımı

 

Asus ZenFone 3 Pegasus İnceleme Sonucu – Satış Fiyatı

Ülkemizde satışa çıkacağını düşündüğümüz Asus ZenFone 3 Pegasus serisinin açıkçası şuan ki Asus ZenFone 2 Laser serisinin yerini alacağını düşünüyoruz.

16 GB Dahili + 2 GB Ram Bellek bulunan modelin 800 – 900 TL seviyesinde,

32 GB Dahili + 3 GB Ram Bellek bulunan modelin 900 – 1000 TL seviyesinde pazara sunulması Fiyat Performans olarak cihazlara belli bir ilginin oluşmasını sağlayacaktır.

Eylül Ayına doğru diğer ZenFone 3 Modelleri ile birlikte Türkiye Lansmanı yapılması beklenilen serinin ciddi bir satış rakamına ulaşması muhtemel.

 

Asus Zenfone 3 Pegasus Arka Kısım
Zenfone 3 Pegasus Arka Kısım

 

Açık konuşmak gerekirse şu aşamada 999 TL gibi bir rakama satılan General Mobile GM5 Plus modelinin donanımsal olarak bir alt basamağında yer alan cihaz Performans olarak aynı gücü size sunacaktır.

Artı olarak Batarya Ömrü, Ara Yüz ve Parmak izi Okuyucusu ile de ciddi anlamda bu seri ile rekabet edebilecek seviyede görünüyor.

 

Sizin de düşüncelerinizi bekleriz…

Asus Zenfone 3 Pegasus Lansman
Asus Zenfone 3 Pegasus Lansman

Asus ZenFone 3 Pegasus Ön İncelemesi (Detaylı İnceleme)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir