Asus ZenFone Zoom Modeli Nihayet Satışa Çıkıyor

Yazı İçinde Bulabileceğiniz Bilgiler Neler?

Asus firmasının 2015 senesinde duyurusunu yaptığı Asus ZenFone Zoom modeli aradan geçen 1 yılın ardından nihayet satışa çıkıyor.

Asus tarafından yapılan açıklamaya göre Asus ZenFone Zoom serisi 20 Ocak 2016 tarihinde resmi olarak satışa çıkacak ve Global Pazarda boy göstermeye başlayacak.

Yapılan bu açıklama özellikle uzunca süredir ZenFone Zoom modelini bekleyen ve artık beklemekten bıkan kullanıcıları da heyecanlandırmış durumda.

 

Asus ZenFone Zoom Modeli Nihayet Satışa Çıkıyor
Asus ZenFone Zoom Modeli Nihayet Satışa Çıkıyor

 

Asus ZenFone Zoom Modelinin Satış Fiyatı Belli Oldu

Modelin 399 Dolarlık bir etiket fiyatı ile satışa çıkacağı yine Asus tarafından yapılan açıklamada net bir şekilde dile getirildi.

Tabi ki bu fiyatın üstüne ülkemize girişte uygulanan KDV – ÖTV – İlk Satış Vergisi – TRT Vergisi gibi ek vergilerde eklendiğinde fiyatın 1.500 TL – 1.600 TL değerlerinde olması bekleniyor.

 

Asus ZenFone Zoom Beyaz
Asus ZenFone Zoom Beyaz

 

Türkiye Pazarında Asus ZenFone Zoom Satılacak mı?

Geçtiğimiz sene Asus Türkiye tarafından verilen bilgilere göre ZenFone Zoom modeli Türkiye Pazarında satışa çıkmayacaktı.

Ancak o dönem Global Pazarda da satışa sunulmayan model için 2015 sonlarında Bora ARAS tarafından bir açıklama yapıldı.

Resmen Türkiye’de de Satılacak demese de ürünün ülkemiz pazarında da satışa çıkacağı konusunda bazı küçük bilgiler verdi.

Bu sebeple de Avrupa ile aynı anda, yani 20 Ocak 2016 tarihinde olmasa bile 2016 Şubat ayı içerisinde Asus ZenFone Zoom modelini Türkiye Pazarında satışta görebiliriz.

 

Asus ZenFone Zoom Modeli
Asus ZenFone Zoom Modeli

 

Asus ZenFone Zoom Teknik Özellikleri

5.5 inçlik IPS tabanlı Full HD ekrana sahip olan Zoom modeli Gorilla Glass 4 Teknolojisi ile çok daha sağlam ve dayanıklı bir yapı sunuyor.

4 GB Ram Bellek ve 64 GB Dâhili Depolama Alanı sunan ZenFone Zoom modeline isterseniz ek olarak 128 GB’a kadar da Micro SD Kart ekleyebiliyorsunuz

2.5 GHz’lik bir hızla çalışan Intel Atom Z5390 serisi bir işlemci tercih edilen modelin 64 Bitlik bir yapıda ve 4 Çekirdekli olduğunu söylemek gerek.

3.000 mAh’lik bir bataryaya sahip olan model Android 6.0 Marshmallow Güncellemesi alacak şekilde Android 5.0 Lollipop İşletim Sistemi ile pazara çıkacak.

158.9 * 78.84 * 5 mm ebatlarındaki cihazın en kalın noktası ise 11.95 mm olarak ölçümlenmiş durumda. Tabi ki Zoom adından da anlaşılacağı üzere cihazın lens alanı daha büyük ve bu sebeple de Kalınlık Artmış Durumda.

2G – 3G ve 4G Bağlantı seçeneklerini destekleyen modelin en büyük özellikleri ise Kamera Alanında yer alıyor.

 

Asus ZenFone Zoom Teknik Özellikler
Asus ZenFone Zoom Teknik Özellikler

 

Asus ZenFone Zoom Kamera Özellikleri

13 MP değerindeki arka kamerada 10 Elementli Hoya 3x zoom lens kullanan firma ön kısımda ise 5 MP değerinde bir kamera kullanmış durumda.

Yapılan testlerde Asus ZenFone Zoom serisi ile Apple iPhone 6s ve Samsung Galaxy S6 modelleri kıyaslanmış ve Zoom serisinin ciddi anlamda fark attığı görülmüş durumda.

Asus ZenFone Zoom Lens Yapısı
Asus ZenFone Zoom Lens Yapısı

Asus ZenFone Zoom Modeli Nihayet Satışa Çıkıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir