Avea, TTNet ve TiViBu Kapanıyor, Türk Telekom Yoluna Devam Ediyor

Yazı İçinde Bulabileceğiniz Bilgiler Neler?

Mobil İletişim Devi Avea, Sabit Telefon Devi Türk Telekom, İnternet Hizmetleri Devi TTNet ve IP TV Firması TiViBu yeniden yapılanmaya gidiyor.

Türk Telekom Grubu adıyla yeniden yapılanacak olan bu firmalar artık tek bir ismi kullanacak. O da Türk Telekom ismi.

Bireysel ve Kurumsal olarak 2 farklı yapılanmaya ayrılacak olan Türk Telekom Grubu diğer tüm firmaları çatısı altına alacak ve Tek İsimle pazardaki çalışmalarına devam edecek.

 

Bayiler Birleşiyor, Türk Telekom Bayileri Oluyor

Avea, TTNet ve TiViBu adları ile açılan Satış ve Destek kanalları yapılacak olan birleşme sonrasında Türk Telekom Bayisi olarak yollarına devam edecekler.

Bu kapsamda da 3 firmanın da hizmetlerini son kullanıcıya ulaştırmaya, abonelik almaya ve hizmet sunmaya başlamış olacaklar.

 

Türk Telekom
Türk Telekom

 

4.5G’ye Geçilmeden Birleşme Sağlanacak

4.5G geçiş sürecini baz alarak kendilerine bir yol haritası çizen Türk Telekom Grubu bu sayede 1 Nisan 2016 tarihi gelmeden bu birleşmeyi resmi hale getirecek ve son kullanıcı ile paylaşacak.

4.5G Teknolojisi ile birlikte de artık Türk Telekom Grubu adı altında bu sektörlerdeki hizmetlerin sunumu devam edecek.

 

tivibu
tivibu

 

Tek Faturalı Döneme Geçilecek

Alınan hizmetlerin farklı firmalar tarafından sağlanmasından dolayı normal şartlar altında her firma kendisi bir faturalandırma yapıyordu.

Ancak artık Türk Telekom Grubu adı altında Tek Faturalı döneme geçilecek.

Yani TTnet İnternet Paketi, Türk Telekom Konuşma Paketi, TiViBu TV Paketi ve Avea Mobil Paket sahibi olan bir kullanıcıya 4 Fatura yerine 1 Fatura gönderilecek.

Bu durumda hem Türk Telekom Grubu adına daha az maliyet ve daha kolay kullanıcıya ulaşım imkanı sunarken kullanıcı da tek bir seferde 4 hizmetin ödemesini yapabilecek hale gelecek.

 

Avea, TTNet ve TiViBu Kapanıyor, Türk Telekom Yoluna Devam Ediyor
Avea, TTNet ve TiViBu Kapanıyor, Türk Telekom Yoluna Devam Ediyor

 

Birleşik Kampanyalar Artık Daha Kolay

Daha önce farklı firmalar olunması sebebiyle kampanya yaparken atılması gereken adım sayısı daha fazla idi. Bu sebeple de bu 4 firma arasında çok sayıda kampanya yapılamıyordu.

Ancak birleşme sonrasında 4 firmanın tek bir firma olacak olması ile Kampanya Sayısı artacaktır.

Bu sayede hem Sabit Telefon, hem İnternet, hem TV hem de Mobil Telefon paketleri tek bir paket haline getirilerek kullanıcılara Uygun Hizmet Paketleri oluşturulabilecek.

 

TiViBu
TiViBu

 

Süreç 2014 Yılında Başladı

Türk Telekom Grubu içindeki entegrasyon süreci 2014 yılında başladı ve ana çatısı 3 farklı aşamada oluşuyor.

Birinci aşamada şirketin destek fonksiyonlarını birleşti. Şirketin pazara girme stratejisini destekleyen tüm fonksiyonlar merkezi olarak çalışmaya başladı. İnsan kaynakları, satın alma, finans ve destek hizmetleri bu kapsamda değerlendirildi. Avea, TTNET ve Türk Telekom’da ilgili departmanlar birleştirildi.

2014 yılı eylül ayında ikinci aşama tamamlandı. İkinci aşamada müşteriye dokunulan konularda değişiklikler yapıldı. Bireysel, kurumsal ve toptan birimleri kuruldu. Türk Telekom Grubu CEO’su Rami Aslan, Bireysel iş birimi CEO’su Erkan Akdemir ve kurumsal iş birimi CEO’su Mehmet Ali Akarca oldu.

Üçüncü aşama ise Nisan 2016’dan önce gerçekleştirilecek Finansal Birleşimler ve artık Kamuoyu ile paylaşılacak olan yapılanma bilgileri olacak.

 

Türk Telekom Grubu CEO’su Rami Aslan
Türk Telekom Grubu CEO’su Rami Aslan

 

Tüketici İlk Etapta Zorlansa da Çabuk Alışacaktır

Zaten Türk Telekom bünyesinde olduğunu bildiğimiz bu 4 yapının birleşecek olması ilk dönemlerde biraz kafa karışıklığı yaratacaktır.

Ancak kullanıcılar bu sisteme çok daha hızlı alışacaklardır.

Özellikle firmaların Toplu Kampanya yaparak pazarda 4’lü Paketleri daha uygun fiyata sunmaları kullanıcıların sisteme ve mantığa çabuk alışmasını sağlayacaktır.

Bu yeni düzenleme ile artık ilerleyen süreçte Tüketici için daha Avantajlı Paketlerin ortaya çıkması ve birleşmenin Tüketici açısından başarılı bir birleşme olarak yoluna devam etmesi bekleniyor.

Bakalım bu konuda Türk Telekom Grubu hangi adımları atacak.

Avea
Avea

Avea, TTNet ve TiViBu Kapanıyor, Türk Telekom Yoluna Devam Ediyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir