Az Su Tüketimi Yaz Aylarında Böbrek Taşı Oluşumunu Arttırıyor

Özellikle erkeklerin hayatını olumsuz şekilde etkileyen Böbrek Taşı Rahatsızlığı yaz aylarında artan Su İhtiyacının giderilememesi ile etkisini ve oluşma sıklığını arttırıyor.

Sağlıklı Yaşam için vücuda alınması gereken günlük 2.5 – 3 Litre oranındaki suyun vücuda girişi ne kadar az olursa böbreklerin de zararlı maddeleri vücut içerisinden atması o oranda yavaş ve zorlu oluyor.

Bu sürecin sonunda ise Böbrek Taşı ve buna bağlı birçok rahatsızlığın ortaya çıkması kaçınılmaz bir durum halini alıyor.

Az su tüketimi ile vücut içinde böbrek taşı oluşumu artmaya başladığı gibi ağrı, bulantı ve böbreklerde şişme gibi birçok ekstra sorunun da ortaya çıkmasına sebep oluyor.

Vücut için alınması gereken sıvı ihtiyacının su ve sıvı yönünden zengin meyve ve içeceklerin tüketilmesi ile sağlanması mümkün. Ancak Kola gibi bazı asitli ürünlerin içerdikleri sıvıların bu noktada olumsuz etkilerinin olduğunu belirtmemiz de fayda var. Ayran gibi doğal ürünler ise su yönünden oldukça zengin olması sebebiyle tercih edilebilir.

 

Ramazan Ayına Ekstra Dikkat

Yaz aylarına denk gelmeye başlayan Ramazan Ayı nedeniyle oruç tutanların Su Tüketimi ciddi anlamda düşüyor. Bu durumda bu dönemde böbrek hastalıklarının artmasına sebep oluyor.

Bu durumun önüne geçebilmek için oldukça kısıtlı bir süre olan İftar ve Sahur arasında ağır yemekler yerine su ihtiyacınızı karşılayacak meyve ve içecekleri tüketmek doğru bir tercih olacaktır.

Az Su Tüketimi Yaz Aylarında Böbrek Taşı Oluşumunu Arttırıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir