Yazı İçinde Bulabileceğiniz Bilgiler Neler?
2016 yılının ilk çeyreğinden sonra başlayan düşüşü 2016 yılının son çeyreğinde iyice hissettirmeye başlayan Bimeks Teknoloji Marketleri aradan geçen 1 senelik süre sonunda halen toparlanabilmiş değil.
Daha önceki dönemlerde Personel Maaşlarında yaşanan sıkıntılardan ve özellikle Apple ürünlerindeki tedarik sıkıntılarından bahsettiğimiz Bimeks, 2017 yılı Temmuz ayına geldiğimiz şu günlerde halen sıkıntılı süreçler yaşıyor.
Neredeyse 1 senedir Yeni Stok Alımı yapmayan, farklı tedarikçiler ile kısa süreli anlaşmalar yaparak bazı ürün gruplarını sınırlı sayıda getirip satan ve günü kurtaran Bimeks halen mağazalarında ciddi bir ürün stok sıkıntısı çekiyor.
Kısa süre içerisinde birçok irili ufaklı mağazasını kapatan, birçok AVM tarafından kira konularında yaşanan sıkıntılardan sonra AVM’lerden çıkarılmaya başlanılan Bimeks özellikle Anadolu’da bulunan ve Bayilik Sistemi ile çalıştığı mağazaların da neredeyse tamamını kapattı.
[stextbox id=’info’]Bimeks Mağazaları Kapanmaya Başladı, Müşteriler ve Personeller Mağdur[/stextbox]
Satın Alma veya Ortaklık Konusunda Dedikodular Mevcut
Uzunca süredir Bimeks markasının bir başka firma tarafından satın alınabileceği veyahut iki marka arasında bir ortaklık anlaşması imzalanabileceği dedikoduları dolaşıyor sektörde.
Özellikle son dönemde Türkiye’nin önde gelen bir holdingi ile dirsek temasında olduğu şeklindeki dedikoduları Bimeks’in borsadaki hisselerine de etki etmiş durumda.
Borsaya hızlı giren ancak kademeli bir şekilde düşen ve birçok yatırımcıyı uzun ve kısa vadede zarar ettiren firma son günlerde 0.40 seviyelerini görüp sonrasında bir tırmanışa geçerek 0.80 seviyelerine kadar ulaşmayı başardı.
Bu süreçte elbette ki bu ortaklık dedikodularının ciddi bir etkisi olmuştur.
Personel Maaşları Halen Ödenebilmiş Değil
Nisan ayında hazırladığımız yazıda personellerin içeride 4-5 Aylık Maaşlarının olduğu bilgisini vermiştik. Günümüz itibari ile durum pek de farklı değil.
Hali hazırda mağazalarda çalışan eski personellerin 2 Aylık maaşları halen yatırılmamış durumda. Aynı şekilde son ay ödenmesi beklenilen maaşların ise ne zaman yatırılacağı net değil.
Süreç içerisinde işten ayrılan veya firma tarafından çıkarılan personellerin ise 3 Aylık Maaşları halen firma tarafından ödenmemiş durumda. Ayrıca işten çıkarılan personellerin Kıdem Tazminatları ve İhbar Tazminatları da halen ödenmemiş.
Birçok personel Noterden İhtarname verdikleri halde İstifa olarak iş çıkışlarının verilmesinden dolayı da firmaya dava açmış durumda. Gelen bilgilere göre 400’den fazla dava İş Mahkemelerinde ya görülmeye başlandı ya da yakın dönemde görülmeye başlanacak.
Mağazalar Kapalı, Açık Olanlarda Ürün Yok
Birçok mağazasını kapatan Bimeks, açık olan mağazalarda ise ciddi anlamda stok sıkıntısı yaşıyor. Birçok tedarikçi marka ile sorunlar yaşayan firmanın özellikle ciro getirimi yapacak TV, Notebook ve Telefon stokları tükenmiş durumda.
Beyaz Eşya noktasında ise birçok mağaza sadece ellerinde bulunan Teşhir Ürünlerinin satışını yapabiliyor.
Kalan bölümler ise Mouse, Klavye, Kulaklık, USB Kablosu gibi aksesuarla doldurularak reyonlardaki boşluklar bir nebze de olsa kapatılıyor.
Konuyla alakalı görüşmeler yaptığımız birçok Mağaza Yetkilisi ve Personeli ise ne yazık ki sürecin nasıl işleyeceği konusunun belirsiz olduğunu belirtmiş durumda. Yani Bimeks markası yakın dönemde İflas Açıklaması da yapabilir, Bir firma ile Ortaklık Duyurusu da yapabilir veyahut Markayı tamamen satarak yeni bir firma olarak yoluna devam da edebilir.
Bunu da zaman gösterecek diyebiliriz.
Bimeks Müşteri Hizmetleri Ulaşım Dışı
Bimeks Müşteri Hizmetleri numarasını aradığınızda bazen 1 saatleri bulan bekleme süresine rağmen hiçbir temsilci çağrınıza cevap vermeyebiliyor. Özellikle Çağrı Merkezi noktasında önceki yıllarda ciddi adımlar atan firma son dönemde kaybettiği personeller sebebiyle de Müşteri Hizmetleri konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyor.
Kalifiye İş Gücünü kaybeden ve yerini Yeni Personellerle doldurmaya çalışan Bimeks firması gerek mağazalarında gerekse de Müşteri Hizmetleri noktasında ciddi bir hizmet ıkıntısı yaşıyor ve yaşatıyor.
Konuyla alakalı olarak internet üzerinden hizmet sunan Şikayet Sitelerine göz atarsanız özellikle son 12 aylık dönemde Bimeks markası üzerine yazılan şikayetlerin de artmaya başladığı, son 6 ay içinde ise şikayetlerde rekor kırıldığını görebilirsiniz.